Προφυλακίστηκε 28χρονος Αλβανός που συνελήφθη με 2,5 κιλά χασίς

Προφυλακίστηκε 28χρονος Αλβανός  που συνελήφθη με 2,5 κιλά χασίς

Προφυλακίστηκε 28χρονος Αλβανός που συνελήφθη με 2,5 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2770 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου ο 28χρονοw αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη με περίπου 2,5 κιλά χασίς αλλά και ποσότητα κοκαΐνης στην κατοχή του. Ο αλλοδαπός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών προσήχθη χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, στην οποία κατηγορείται και ο 39χρονος αδελφός του, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίσθηκε μεταξύ άλλων ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του του τα είχε δώσει τρίτο άτομο με σκοπό να τα φυλάξει για κάποιο διάστημα.

Για την «εξυπηρέτηση» αυτή θα έπαιρνε κάποιες ποσότητες ναρκωτικών για δική του αποκλειστικά χρήση. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως ο αδελφός του δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση καθώς μάλιστα βρίσκεται εκτός Ρόδου από τον Ιανουάριο. Η μόνη του εμπλοκή είναι το αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, καθώς είχε ενοικιαστεί στο όνομα του 39χρονου αλλοδαπού. αλλά και γι’ αυτό είπε ο 28χρονος ότι είχε κάνει μακροχρόνια μίσθωση στο αυτοκίνητο ο αδελφός του χωρίς όμως να το χρησιμοποιεί, καθώς δεν βρίσκεται στο νησί μας και εκμεταλλευόμενος ο ίδιος το γεγονός αυτό φύλαξε εκεί τα ναρκωτικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ωστόσο ο 28χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Yπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε την 1η Μαρτίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο αναλυτικά, μετά την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, την 1η Μαρτίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος και ακολούθησαν έρευνες σε κατοικία και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος αλλοδαπός, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά:

• Κάνναβη βάρους 2 κιλών και 449 γραμμαρίων
• Κοκαΐνη βάρους -15,3- γραμμαρίων
• Τέσσερα αρχαία αργυρά νομίσματα
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Δύο κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Οι ναρκωτικές ουσίες, οι περισσότερες εκ των οποίων (περίπου 1.360 γραμμάρια), βρέθηκαν σε συσκευασίες εντός του ενός αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα ήταν και ενοικιαζόμενο, όπως το συγκεκριμένο όχημα, κατασχέθηκαν.

Τα αρχαία νομίσματα εκτιμάται ότι ανήκουν χρονολογικά στην κλασική περίοδο, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατοχή αρχαιοτήτων και παράνομη είσοδο-διαμονή στη χώρα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια δικογραφία ως επίσης εμπλεκόμενος περιλαμβάνεται και ο 39χρονος αδελφός του συλληφθέντος Αλβανού ο οποίος φέρεται ως συνεργός –προμηθευτής, ως το άτομο δηλαδή που έφερνε τα ναρκωτικά στο νησί μας προκειμένου να τα διακινήσει ο 28χρονος. Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 39χρονου συνεχίζονται.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι απότοκος επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο