Ηρεμία και ψυχραιμία, τι Α’, τι Β’ Κατηγορία, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι…

Ηρεμία και ψυχραιμία, τι Α’, τι Β’ Κατηγορία, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι…

Ηρεμία και ψυχραιμία, τι Α’, τι Β’ Κατηγορία, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει «ανάψει» αρκετά η συζήτηση για το θέμα του υποβιβασμού από την Α’ Τοπική Κατηγορία (και αυτό θα γίνει πιο έντονο το αμέσως επόμενο διάστημα), θα ήθελα να συστήσω σε όλους ψυχραιμία.

Ποδοσφαιριστές, προπονητές και κυρίως παράγοντες θα πρέπει να ηρεμήσουν και να δουν το πράγμα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Σε τελική ανάλυση, τι Α’, τι Β’. Επί της ουσίας -κατά την προσωπική μου πάντα άποψη- δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Η συμμετοχή στη «μεγάλη» κατηγορία της περιοχής μας είναι άλλωστε αρκετά δαπανηρή και αγχωτική σε αρκετές των περιπτώσεων.

Και επειδή ζούμε σε δύσκολους και «περίεργους» καιρούς, ήρθε η ώρα να παραδεχθούμε ότι οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχει αυτή τη στιγμή η Α’ Κατηγορία.

Και από αγωνιστικής και –κυρίως- οικονομικής άποψης. Και είναι, νομίζω, και η κατάλληλη στιγμή να μπορέσει και η διοργανώτρια αρχή να μεθοδεύσει ένα σχέδιο που θα προβλέπει την όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή των ομάδων στην κατηγορία αυτή. Να μείνει μια, ας το πούμε «ελίτ», και να παίρνουν μέρος αυτοί που πραγματικά αξίζουν και μπορούν.

Ίσως τελικά, η πραγματική διαφορά να είναι μεταξύ της Γ’ Κατηγορίας και των υπόλοιπων κατηγοριών. Ρεαλιστικά δηλαδή, εκεί δεν μπορείς να πεις, τι Γ’ Κατηγορία, τι Β’ Κατηγορία. Προφανώς και είναι κάτι διαφορετικό.
Εν πάση περιπτώσει, συστήνω ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Δεν έγινε και κάτι για ορισμένους, αν δεν μπορέσουν να παραμείνουν στο Α’ Τοπικό. Αθλητισμός πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα και ένα κίνητρο στους νεαρούς να βρίσκονται στο γήπεδο και όχι σε άλλους «δύσκολους» χώρους…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα

Βόλεϊ μόνο στις Παγκορασίδες…

Μετάλλια για τον τενίστα Βασίλειο Λυκουρέση στο Πανελλήνιο της Λάρισας!

Σύνδεσμος Προπονητών: Παραμένει πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου