Ζευγάρι Γερμανών κατέβαλε 18.100 ευρώ για ΑΦΜ και κλειδάριθμο

Ζευγάρι Γερμανών κατέβαλε 18.100 ευρώ για ΑΦΜ και κλειδάριθμο

Ζευγάρι Γερμανών κατέβαλε 18.100 ευρώ για ΑΦΜ και κλειδάριθμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3103 ΦΟΡΕΣ

Κατέθεσε μήνυση κατά 48χρονου, τον οποίο κατηγορεί για απάτη

Ζευγάρι Γερμανών κατέβαλε περισσότερα από 18.000 ευρώ προκειμένου να του εκδώσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο!

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν με έγκληση, την οποία υπέβαλαν οι δύο αλλοδαποί, διά της δικηγόρου τους κας Σοφίας Προύσαλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, στρεφόμενη κατά 48χρονου για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, οι δύο Γερμανοί θέλησαν να έρθουν να μείνουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί μας για αυτό και τον Οκτώβριο του 2021 προχώρησαν στην αναζήτηση καταλύματος το οποίο ήθελαν να μισθώσουν για ένα χρόνο.

Ο 48χρονος ήταν το άτομο που τους βοήθησε στην αναζήτηση του σπιτιού που έψαχναν και αυτός που θα αναλάμβανε όλες τις διαδικασίες.
Πράγματι το σπίτι βρέθηκε (περίπου τον Νοέμβριο του 2021), συμφωνήθηκε και η τιμή και το ζευγάρι των Γερμανών προχώρησε στην κατάθεση του χρηματικού ποσού για τη μίσθωσή του, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο στις αρχές του έτους (2022) ο 48χρονος επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε από τους αλλοδαπούς να του στείλουν αντίγραφο των διαβατηρίων τους, κάτι που έγινε, αλλά και το χρηματικό ποσό των 18.100 ευρώ, ως τέλος διεκπεραίωσης.
Όπως φέρεται να είπε στους Γερμανούς ο 48χρονος, τα χρήματα αυτά αφορούσαν το Γραφείο Μετανάστευσης προκειμένου για να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αλλά και να μπορέσουν να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι όλο το ποσό θα τους επιστρεφόταν μετά από τρεις μήνες από το Γραφείο Μετανάστευσης.
Οι αλλοδαποί κατέβαλαν και αυτά τα χρήματα έως ότου τελικά ήρθαν στο νησί μας και άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τότε άρχισαν να ψάχνουν το όλο θέμα και όταν διαπίστωσαν τι είχε συμβεί προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον 48χρονο ζητώντας του να τους επιστρέψει τα χρήματα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προσέφευγαν στη δικαιοσύνη. Τα χρήματα δεν τους επιστράφηκαν και πλέον με την έγκληση που υπέβαλαν η υπόθεση θα απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο