Σε γενναίο «κούρεμα» χρεών προέβη το Ειρηνοδικείο Ρόδου

Σε γενναίο «κούρεμα» χρεών προέβη το Ειρηνοδικείο Ρόδου

Σε γενναίο «κούρεμα» χρεών προέβη το Ειρηνοδικείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2880 ΦΟΡΕΣ

Σε γενναίο «κούρεμα» χρεών προέβη με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Ρόδου για ζευγάρι συμπολιτών μας που όφειλαν σε τράπεζες ποσό άνω των 210.000 ευρώ και τελικά θα καταβάλλουν σε δόσεις περίπου 78.000 ευρώ, ενώ διεσώθη και η κύρια και μοναδική κατοικία τους!

Πρόκειται για την απόφαση 32/2022 που εξεδώθη τις προηγούμενες ημέρες από το Ειρηνοδικείο Ρόδου, στο οποίο είχαν προσφύγει οι συμπολίτες μας διά της δικηγόρου τους κας Αικατερίνης Βολονάκη, για να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να σώσουν τη μοναδική και κύρια κατοικία τους από τον πλειστηριασμό.

Πιο αναλυτικά, τα χρέη του ζευγαριού προς τις Τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 210.064,00 ευρώ. Ο συμπολίτης μας, ηλικίας 60 ετών σήμερα εργαζόταν ως κρεοπώλης και η γυναίκα του, ηλικίας 55 ετών σε παντοπωλείο. Από τον γάμο τους έχουν αποκτήσει τέσσερα (4) παιδιά. Το Δικαστήριο με την απόφασή του, αναγνώρισε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις υπαγωγής τους στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη καθόσον έχουν περιέλθει χωρίς δόλο σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, τα οποία δεν ανελήφθησαν εντός του τελευταίου έτους πριν από την υποβολή της αίτησης, ούτε περιλαμβάνονται στα εξαιρούμενα της ρύθμισης χρέη, ενώ στερούνται της πτωχευτικής ικανότητας.

Το Δικαστήριο επίσης έλαβε υπόψη τα πάσης φύσεως εισοδήματα των αιτούντων, το ύψος των χρεών τους, καθώς και τις ανάγκες και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσής τους, η δε οικονομική τους κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά στα επόμενα χρόνια λόγω και των συνθηκών στην αγορά εργασίας, εφόσον δεν αναμένεται να ανεύρουν απασχόληση με μεγαλύτερες αποδοχές δεδομένης και της ηλικίας τους.

Εν τέλει το Ειρηνοδικείο Ρόδου ρύθμισε τα χρέη τους με μηνιαίες καταβολές επί μία τριετία ύψους 197 ευρώ για τον πρώτο αιτούντα και 97 ευρώ για την δεύτερη αιτούσα, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας και επέβαλε σε αυτήν την υποχρέωση καταβολής μηνιαίας δόσης 223,85 ευρώ για είκοσι πέντε (25) χρόνια, με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, που θα ισχύει κατά τον χρόνο αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με τη ρύθμιση αυτή, το συνολικό ποσό που θα καταβάλουν οι δανειολήπτες ανέρχεται στις 77.775 ευρώ, διαγράφοντας έτσι τα χρέη ύψους 132.289 ευρώ.

Οι δανειολήπτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου και τη ρύθμιση, την οποία πρόκειται να τηρήσουν, προκειμένου να μην εκποιηθεί η κύρια κατοικία τους και να διαγραφούν τα υπόλοιπα χρέη.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω