Μια νέα καλλιτεχνική ομάδα γεννιέται στο νησί μας από τη Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Μια νέα καλλιτεχνική ομάδα γεννιέται στο νησί μας από τη Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Μια νέα καλλιτεχνική ομάδα γεννιέται στο νησί μας από τη Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4277 ΦΟΡΕΣ

Η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης Αθηνών και με σπουδές με υποτροφία στην Αγγλία, ανοίγει νέους ορίζοντες στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας, δημιουργώντας το Plenum Dance Company.

Το Plenum Dance Co. είναι μια καλλιτεχνική ομάδα με έδρα τη Ρόδο στο χαρακτηριστικό όνομα της οποίας θα υπάγονται ποικίλες δραστηριότητες.

Η επιλογή του ονόματος Plenum που στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ολομέλεια, συνδέθηκε με την διάσταση του όρου όπως αυτός απαντάται στην φυσική και ακολουθεί εμπνευσμένα την παρακάτω ερμηνεία:

χώρος γεμάτος από μάζα, που όταν τα επιμέρους μόρια του αλληλεπιδρούν και αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους, η κίνηση είναι πιθανή σε όλο το σύστημα.

Η ομάδα “Plenum Dance Company” υπόσχεται να εγκαινιάσει ένα νέο ξεκίνημα στο χώρο της κίνησης και των παραστατικών τεχνών, να υποστηρίξει για 5η συνεχόμενη χρονιά το γνωστό επιμορφωτικό σεμινάριο Dance Summer Camp (DSC), αλλά και να διευρύνει τους καλλιτεχνικούς της ορίζοντες, μέσα από νέες εμπειρίες και χορευτικούς προορισμούς, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες που ασχολούνται με την Τέχνη του Χορού να απορροφήσουν νέες γνώσεις και να εξελιχθούν.

Κύριος στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού φορέα, που θα καταφέρει να υλοποιήσει δρώμενα, σεμινάρια και παραστάσεις.

Παράλληλα στοχεύει να αναπτύξει κατάλληλες δημιουργικές κυψέλες που θα ενισχύσουν την πολιτισμική ταυτότητα του νησιού μας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Οργάνωση: Στέλλα Νισυρίου

Graphic Designer: Ηλίας Χιωτάκης

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καλλιτεχνικά δρώμενα του 2022 για τις οποίες θα μπορείτε να παρακολουθείτε και από το επίσημο site της ομάδας:

https://plenumdanceco.gr/

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας