Λύσεις για το πρόβλημα των ελαφιών έδωσε από τη Ρόδο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Λύσεις για το πρόβλημα των ελαφιών έδωσε από τη Ρόδο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Λύσεις για το πρόβλημα των ελαφιών έδωσε από τη Ρόδο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3419 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου υπό την προεδρεία του υφυπουργού περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, στην οποία συζητήθηκε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ελαφιών και οι ζημιές που προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες.

Αμέσως μετά το τέλος της ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους τα μέτρα που αποφασίστηκαν και ξεκινούν άμεσα να υλοποιούνται λέγοντας τα εξής:

- Θα βάλουμε δεξαμενές νερού και θα μεταφέρουμε συστηματικά και αδιαλείπτως τροφή σε περιοχές μακριά από τις καλλιέργειες και τις πεδινές εκτάσεις για να τα κρατήσουμε μακριά από κατοικημένες περιοχές

- Για να μειώσουμε τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες αποφασίσαμε με χρηματοδότηση από την δική μας πλευρά σε συνεργασία με τη διεύθυνση δασών και την περιφέρεια να τοποθετήσουμε φράχτες ύψους 2,20 μέτρων στις περιοχές που θα υποδείξουν οι αγρότες. Θα μπορούν να ανοίγουν για να εμποδίσουν τη διέλευση των ελαφιών ενώ θα φτιάξουμε και διαβάσεις στους δρόμους στους οποίους παρατηρείται η διέλευση των ελαφιών.

- Θα συνεργαστούμε με την περιφέρεια για τη σήμανση των δρόμων στα επικίνδυνα σημεία ώστε να γνωρίζουν οδηγοί και διαβάτες για να περιορίσουμε τον κίνδυνο ατυχήματος

- Σε συνεργασία με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης θα εντάξουμε στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης την επιδότηση κατά 100% των αγροτών για τη δημιουργία ηλεκτροφόρων φραχτών. Θα έχουμε ανά αγρότη και ανά στρεμματική καλλιέργεια την περίφραξη με ηλεκτροφόρους φράχτες.

Έχουμε επίσης υπό μελέτη τη δημιουργία 4 ή 5 ανοιχτών πάρκων ελαφιών, κυρίως στα νότια μακριά από τις περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, και Γιάννης Παππάς, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης, ενώ παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας δασών κ. Αραβώσης η διευθύντρια δασών κα Αλεξιάδου και ο διευθυντής του ΟΦΥΠΕΚΑ κ. Μητσόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας