Ο Στέφαν Ποτ πάσαρε κι ο Κολοσσός απλώς κέρδισε…

Ο Στέφαν Ποτ πάσαρε κι ο Κολοσσός απλώς κέρδισε…

Ο Στέφαν Ποτ πάσαρε κι ο Κολοσσός απλώς κέρδισε…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Ο Κολοσσός H Hotels επιβλήθηκε με 77-64 του Άρη, στην Καλλιθέα το περασμένο Σάββατο κι έτσι έφτασε σε διψήφιο αριθμό νικών για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, αφού στις δύο προηγούμενες σεζόν είχε από οχτώ και στη σεζόν 2018-19 έμεινε στις πέντε.

Μέσα από αυτόν τον αγώνα, ο εκ των κορυφαίων της ομάδας από το νησί μας έφτασε σ’ ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ήταν ο Στέφαν Ποτ που μπήκε στην πρώτη 20άδα των πασέρ του Κολοσσού H Hotels.

Ο Σέρβος γκαρντ με τις επτά που μοίρασε, έφτασε τις 79 και μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Λιακόπουλο που είχε 76 στη σεζόν 2011-12.

Κατά τα άλλα…

* Ο Σον Μίλερ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, κάτι που φανερώνεται από την επίδοση των 30 βαθμών που είχε στο ranking και είναι η κορυφαία για τον φετινό Κολοσσό H Hotels, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 29 που είχε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα.

Ο Μίλερ είχε 17 πόντους με 11 ριμπάουντ και είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο double-double του στη σεζόν ήταν κόντρα στον Άρη, αφού είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ματς της Θεσσαλονίκης. Η επίδοση του στα ριμπάουντ αποτελεί ατομικό ρεκόρ στην κατηγορία. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ο μόνος παίκτης του Κολοσσού H Hotels με double-double ως τώρα στη σεζόν.

* Μέσα από τη 273η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε τα 250 κλεψίματα καριέρας.
Ο διεθνής φόργουορντ μπήκε στην 70άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε τον Κώστα Γκαγκαουδάκη που είχε 272.

Ακόμη, ο Μαργαρίτης με τη μία τάπα που είχε, έφτασε τις 110 και ανέβηκε στην 37η θέση της σχετικής λίστας της Stoiximan Basket League, προσπερνώντας τους Ντούσαν Γέλιτς και Τζον Πολ Σάσκι που είχαν από 109.

* Με την 37η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με τον Κολοσσό H Hotels, ο Βασίλης Ξανθόπουλος μπήκε στην πρώτη 25άδα της σχετικής λίστας προσπερνώντας τους Αλέξανδρο Αυγενικό και Μιχάλη Λιάπη.

* Ο Κένι Ουίλιαμς σούταρε με 43% από τη γραμμή του τριπόντου πριν το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά σε αυτό το παιχνίδι είχε 2/13. Τα 11 άστοχα σουτ τριών πόντων αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League, αφού το προηγούμενο είχε με εννιά ο Ζίριους Ουίλιαμς που μέτρησε 5/14 στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ.

Με τα δύο εύστοχα σουτ του πάντως μπήκε στην πρώτη 15άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας του Κολοσσού H Hotels. Έφτασε τα 45 και ξεπέρασε τον Νίκο Παππά που είχε 43 στη διετία 2009-11.
* Πολύ άστοχος ήταν και ο Τζόρνταν Φλόιντ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 2/12. Ήταν η τρίτη φετινή, διψήφια επίδοση άστοχων σουτ δύο πόντων, αφού 2/12 είχε και ο Γιανίκ Μορέιρα με το Περιστέρι Vitabiotics κόντρα στον Ολυμπιακό. Το αρνητικό ρεκόρ πάντως έχει ο Φλόιντ, με 11 άστοχα δίποντα στο ματς του Κολοσσού H Hotels με τον Παναθηναϊκό αφού μέτρησε 2/13.

* Με τη νίκη του, ο Κολοσσός H Hotels έκανε το 2/2 κόντρα στον Άρη στη σεζόν και τον «σκούπισε» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, νικώντας τον δηλαδή τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα