Βασίλης Κικίλιας: Θα δώσουμε τη μάχη για μια καλή χρονιά στον τουρισμό φέτος

Βασίλης Κικίλιας: Θα δώσουμε τη μάχη  για μια καλή χρονιά στον τουρισμό φέτος

Βασίλης Κικίλιας: Θα δώσουμε τη μάχη για μια καλή χρονιά στον τουρισμό φέτος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

Είμαστε μαχητές και προσπαθούμε να φέρουμε και τον τελευταίο επισκέπτη στη χώρα, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη. Είπε σχετικά:

«Θα πάω στη Γαλλία στα μέσα Μαρτίου, στο Ισραήλ τέλος Μαρτίου, στη Σερβία αμέσως μετά, ξανά στη Ρουμανία που είναι πρώτη σε οδικό τουρισμό στην Ευρώπη και έχει νούμερο 1 trend την Ελλάδα.
Θα κοιτάξουμε να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε αυτό το μικρό ποσοστό των Ρώσων ταξιδιωτών, το οποίο ενδεχομένως να μην έρθει στη χώρα μας και θα ενισχύσουμε σε όλες τις εκφάνσεις του το τουριστικό μας προϊόν παγκοσμίως.

Θα δώσουμε τη μάχη μας δίπλα στους ανθρώπους του Τουρισμού που είναι εκατοντάδες χιλιάδες και θα φέρουμε εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια. Παλεύοντας, προσπαθώντας και δίνοντας μάχη κάθε μέρα. Το ότι βγήκε ο Αμερικανός Πρέσβης προχθές από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι η χρονιά αυτή για τους Αμερικάνους ταξιδιώτες και τουρίστες θα είναι χρονιά ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα, δηλώνει από μόνο του το τι μεγάλη προσδοκία υπάρχει για τη χώρα μας για αυτή τη σεζόν.
Υπάρχουν δύο επιλογές. Κανείς αφήνεται στη μοίρα του και περιμένει να δει τι θα έρθει, ή παλεύει, προσπαθεί και αγωνίζεται καθημερινά και φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτό κάναμε στο Υπουργείο Υγείας, αυτό κάνουμε και στην πανδημία, αυτή είναι η εντολή του Προέδρου της Κυβέρνησης, και είναι ο δικός μου ρόλος και αποστολή. Καθημερινή συνολική προσπάθεια από τους ανθρώπους του τουρισμού, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, από τη Marketing Greece, από τους επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα, τις Πρεσβείες και τα Προξενεία μας, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Έχουμε την κατάργηση του PLF από τις 15 Μαρτίου, την άρση της υποχρέωσης διενέργειας τεστ για τους εμβολιασμένους πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα και άρση πρωτοκόλλων από την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, η οποία με επαγγελματικά και ιατρικά κριτήρια δίνει περιθώριο στο ταξίδι και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.
Έχουμε ένα «σακούλι» το οποίο είναι έσοδα για τη μέση ελληνική οικογένεια. Προσπαθούμε να το αυξάνουμε καθημερινά και στο τέλος του 2022 θα κάνουμε τον λογαριασμό. Είναι πραγματικά έσοδα, συνάλλαγμα το οποίο κυκλοφορεί μέσα στη χώρα, στην ελληνική οικονομία».

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων