Κανονικά λειτουργεί πλέον το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Κανονικά λειτουργεί πλέον το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Κανονικά λειτουργεί πλέον το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3935 ΦΟΡΕΣ

Κανονικά λειτουργεί πλέον το Κτηματολόγιο Ρόδου, σύμφωνα και με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε από τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Νίκο Ματσάκη.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, ήδη για τη λήξη της αναστολής των εργασιών του Κτηματολογίου Ρόδου υπάρχει σχετική Υπουργική Απόφαση από το τέλος Ιανουαρίου 2022 και έκτοτε δεν έχει εκδοθεί νέα, ενώ έχει πλέον ολοκληρωθεί και η διαδικασία μεταστέγασης της υπηρεσίας στο νέο παραχωρηθέν από τον Δήμο Ρόδου κτήριο και συγκεκριμένα στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της Νέας Πτέρυγας του Παλαιού νοσοκομείου επί της οδού Ι. Μεταξά.

Στην ίδια δε απόφαση αναφέρονται αναλυτικά όλες οι επιτρεπόμενες συναλλαγές και οι οποίες έχουν ως εξής:
i) Οι συναλλαγές οι σχετιζόμενες με την παραλαβή των προς καταχώριση πράξεων, η οποία θα εξακολουθήσει να διενεργείται καθημερινά από τις 08.30 έως και τις 13.00 καθώς και η καταβολή τελών και δικαιωμάτων ΑΝΕΥ πλέον προγραμματισμένου ραντεβού σε γραφεία του πρώτου (Α’) ορόφου του ως άνω κτηρίου.

Μέγιστος αριθμός πράξεων προς κατάθεση τρεις (03) κάθε φορά ανά συναλλασσόμενο προκειμένου να αποφευχθεί πιθανός συνωστισμός στους διαδρόμους του ορόφου. Εξυπακούεται ότι ο ως άνω αριθμός πράξεων προς κατάθεση μπορεί να αυξηθεί είτε στην περίπτωση που οι προς κατάθεση πράξεις αφορούν το ίδιο ακίνητο (ίδια κτηματολογική μερίδα) είτε στην περίπτωση που η προς κατάθεση πράξη αφορά περισσότερα των τριών ακίνητα. Μέγιστος αριθμός ατόμων εντός των γραφείων παραλαβής εισερχόμενων δικαιοπραξιών αλλά και καταβολής δικαιωμάτων και τελών δύο (02) τη φορά εξαιρουμένων των εντός αυτών ευρισκόμενων δικαστικών υπαλλήλων.

ii) Ο έλεγχος των κτηματολογικών τόμων όλων των κτηματικών περιφερειών της Ρόδου (διεξαγωγή κτηματολογικών ερευνών) καθώς και ο έλεγχος των αριθμητικών ευρετηρίων σε αίθουσα του ισόγειου ορόφου του ως άνω κτηρίου κατά τις ώρες 10.00 με 14.00 καθημερινά. Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα ελέγχου των κτηματολογικών τόμων και των αριθμητικών ευρετηρίων είκοσι πέντε (25) εξαιρουμένων των εντός αυτού ευρισκόμενων δικαστικών υπαλλήλων.

iii) Ο έλεγχος των ονομαστικών ευρετηρίων σε αίθουσα του ισόγειου ορόφου του ως άνω κτηρίου κατά τις ώρες 10.00 με 14.00 καθημερινά. Μέγιστος αριθμός ατόμων εντός της αίθουσας δύο (02) τη φορά εξαιρουμένων των εντός αυτού ευρισκόμενων δικαστικών υπαλλήλων.

iv) Ο έλεγχος των καταχωρημένων πράξεων ήτοι της περιόδου των ετών 1948-έως και 2022 σε αίθουσα του ισόγειου ορόφου του ως άνω κτηρίου κατά τις ώρες 10.00 με 14.00 καθημερινά. Μέγιστος αριθμός ατόμων εντός της αίθουσας δύο (02) τη φορά εξαιρουμένων των εντός αυτού ευρισκόμενων δικαστικών υπαλλήλων.

v) Ο έλεγχος των πράξεων σε εκκρεμότητα σε γραφείο του πρώτου (α’) ορόφου του ανωτέρω κτηρίου από τις 10.00 έως και τις 14.00 καθημερινά. Μέγιστος αριθμός ατόμων εντός του γραφείου δύο (02) τη φορά εξαιρουμένων των εντός αυτού ευρισκόμενων δικαστικών υπαλλήλων.

vi) Ο έλεγχος όλων των βιβλίων αλλά και των καταχωρημένων πράξεων του Υποθηκοφυλακείου Τήλου-Χάλκης σε γραφείου του πρώτου (α’) ορόφου του ανωτέρω κτηρίου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 10.00 έως και τις 14.00. Μέγιστος αριθμός ατόμων εντός του γραφείου δύο (02) τη φορά εξαιρουμένων των εντός αυτού ευρισκόμενων δικαστικών υπαλλήλων.

vii) Ο έλεγχος όλων των βιβλίων ενεχύρων καθώς και η κατάθεση πλασματικού ενεχύρου κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως με τον υπάλληλο Νικόλαο Μιχαλάντο (τηλέφωνο επικοινωνίας 22410-38818 ή 22410-22239).

viii) Ο έλεγχος των ατομικών φακέλων των ακινήτων αμφοτέρων των ειδών «ΓΑΙΩΝ» και «ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ» όλων των κτηματικών περιφερειών της νήσου Ρόδου σε αίθουσα του ισόγειου ορόφου του ως άνω κτηρίου κατά τις ώρες 10.00 με 14.00 καθημερινά. Μέγιστος αριθμός ατόμων εντός της αίθουσας δύο (02) τη φορά εξαιρουμένων των εντός αυτού ευρισκόμενων δικαστικών υπαλλήλων.

ix) Η κατάθεση στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας (ενιαίο για Ρόδο και Τήλο-Χάλκη) αιτήσεων περί ενημέρωσης κτισμάτων, κατεδάφισης κτισμάτων, διόρθωσης εμβαδού κ.λπ. αλλά και αιτήσεων για έκδοση και χορήγηση: α) για τα ακίνητα της Ρόδου αντιγράφων σχεδιαγραμμάτων, απογραφικών βιβλιαρίων, πιστοποιητικών ιδιοκτησίας/βαρών/ διεκδικήσεων, βεβαιώσεων, αντιγράφων εισαχθεισών πράξεων κ.λπ. και β) για τα ακίνητα Τήλου-Χάλκης πιστοποιητικών μεταγραφής, βαρών, διεκδικήσεων, μη εκποιήσεως κ.λπ. κατά τις ώρες 08.30 με 13.00 καθημερινά.

Επισημαίνεται, ότι κατόπιν εκκίνησης (ήδη από τις 07.02.2022) της λειτουργίας της καταχώρισης πράξεων στα κτηματολογικά βιβλία αλλά και της αποκατάστασης του δικτύου της υπηρεσίας θα είναι πλέον δυνατή και:

1) η παραλαβή των εκδοθέντων από το Τεχνικό Τμήμα της υπηρεσίας αντιγράφων σχεδιαγραμμάτων και απογραφικών βιβλιαρίων των ακινήτων των κτηματικών περιφερειών της Ρόδου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 έως και τις 13.00.

2) η παραλαβή των εκδοθέντων πιστοποιητικών ιδιοκτησίας/βαρών/ διεκδικήσεων, βεβαιώσεων, αντιγράφων εισαχθεισών πράξεων κ.λπ. των ακινήτων των κτηματικών περιφερειών της Ρόδου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00 με 13.00.

3) η παραλαβή των εκδοθέντων πιστοποιητικών μεταγραφής, βαρών, διεκδικήσεων, μη εκποιήσεως κ.λπ. για τα ακίνητα Τήλου-Χάλκης κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00 με 13.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής και διάδοσης της πανδημίας, ενώ οι συναλλασσόμενοι κατά την είσοδό τους οφείλουν να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό (PCR ή rapid test)

Η παρούσα απόφαση περί του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας, η οποία θα ισχύει εφεξής, θα τροποποιείται μόνο σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο λόγω πρόβλεψης νέων μέτρων από τις εκδοθησόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο