Στην Τενερίφη το 2ο Λύκειο Ρόδου

Στην Τενερίφη το 2ο Λύκειο Ρόδου

Στην Τενερίφη το 2ο Λύκειο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 567 ΦΟΡΕΣ

Η τρίτη συνάντηση του Erasmus plus KA 201 για την Υπολογιστική Σκέψη πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη από τις 23 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Το έργο, στο οποίο συμμετέχει το 2ο Λύκειο Ρόδου, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σχολεία από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νορβηγία. Στόχος του είναι να καθοδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να υιοθετήσουν την υπολογιστική σκέψη στις τάξεις τους.

Οι συναντήσεις των εκπροσώπων του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στο Επαγγελματικό Σχολείο IES EL Sobradillo, στο Κέντρο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (CEP La Laguna) και στο Πανεπιστήμιο της La Laguna, όπου παρουσιάστηκαν σενάρια Υπολογιστικής Σκέψης και πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια εφαρμογής της στις αίθουσες διδασκαλίας, προκειμένου να γίνει σύνδεση θεωρίας και πρακτικής.

Έτσι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια καινοτόμα διαδικασία στην εκπαιδευτική πραγματικότητα, να ανταλλάξουν απόψεις για τις δυνατότητες της εφαρμογής της στο σχολείο και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε δραστηριότητες μάθησης. Παράλληλα, είχαν δυνατότητα να γνωρίσουν άλλα εκπαιδευτικά συστήματα και να αξιοποιήσουν αυτή την εμπειρία στη δική τους σχολική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων