Mήνυμα στην Τουρκία από τη Ρόδο έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Mήνυμα στην Τουρκία από τη Ρόδο έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Mήνυμα στην Τουρκία από τη Ρόδο έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1254 ΦΟΡΕΣ

Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τα παράλογα και παράνομα αφηγήματα της περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατικοποίησης των νησιών έστειλε σήμερα από την Ρόδο όπου βρίσκεται για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου ο πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» κ. Νικος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής «Ο Ελληνισμός τιμά σήμερα την 74η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, σε μια δύσκολη και τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα, που αποδεικνύεται ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των λαών. Κι αυτό είναι το μήνυμα μου απέναντι στη γειτονική χώρα την Τουρκία και την ηγεσία της. Πρέπει να σταματήσει τα παράλογα και παράνομα αφηγήματα, περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατικοποίησης των νησιών μας, διότι με αυτά θα γίνει παρίας της διεθνούς κοινότητας και θα προκαλεί συνεχώς τον Ελληνικό λαό. Ειμαστε μια χώρα που στέκεται πάντα με την πλευρά του διεθνούς δικαίου»

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια δύσκολη και πρωτοφανής κατάσταση για την Ευρώπη. Ζούμε σοκαριστικές στιγμές , εκατομμύρια άνθρωποι να καταστρέφονται, χιλιάδες να χάνουν την ζωή τους. Και πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αποφάσεις , για ενιαία εξωτερική πολιτική , άμυνα και ασφάλεια. Κι αυτό αφορά όλα τα σύνορα της. Από την Εσθονία και την Φιλανδία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε αυτή η πολιτική που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση να πρωταγωνιστήσει η χώρα μας. Είναι μια πολιτική που κάνει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ευρωπαικά σύνορα κι αυτό κάνει την χωρα μαςναδιαθέτει λιγότερα χρήματα σε εξοπλισμούς και τον ελληνικό λαό να νιώθει πιο ασαλής. Θαπρέπει λοιπόν σε αυτές τις τραγικές συνθήκες να πάρουμε αποφάσεις και θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτές η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»