Λαμπρές εκδηλώσεις εορτασμού στα Δωδεκάνησα για την επέτειο ενσωμάτωσης

Λαμπρές εκδηλώσεις εορτασμού στα Δωδεκάνησα για την επέτειο ενσωμάτωσης

Λαμπρές εκδηλώσεις εορτασμού στα Δωδεκάνησα για την επέτειο ενσωμάτωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 476 ΦΟΡΕΣ

Μεγαλειώδεις εκδηλώσεις εορτασμού και παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν και φέτος σε όλα τα νησιά μας για την 74η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.


Υπενθυμίζεται ότι ο εορτασμός μετατέθηκε για τις 13 Μαρτίου ώστε να μην συμπέσει με την Καθαρά Δευτέρα στις 7 του μήνα.
Για τη σπουδαία αυτή ημέρα μνήμης στη Ρόδο βρέθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης καθώς και τρία μέλη της Γαλλικής Γερουσίας ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και o βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, φορείς και αρχές του τόπου μας.


Στο κέντρο της πόλης παρά το τσουχτερό κρύο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τη μεγαλειώδη παρέλαση των συλλόγων, μαθητών και Σωμάτων Ασφαλείας που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11. Νωρίτερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον Βωμό της Πατρίδας.

Ν. Ανδρουλάκης: Η Τουρκία να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών
Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε τα εξής:
«Ο Ελληνισμός τιμά σήμερα την 74η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, σε μια δύσκολη και τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα, που αποδεικνύεται ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των λαών. Κι αυτό είναι το μήνυμά μου απέναντι στη γειτονική χώρα την Τουρκία και την ηγεσία της.

Πρέπει να σταματήσει τα παράλογα και παράνομα αφηγήματα, περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας, διότι με αυτά θα γίνει παρίας της διεθνούς κοινότητας και θα προκαλεί συνεχώς τον Ελληνικό λαό. Είμαστε μια χώρα που στέκεται πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου».


Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:
«Με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια δύσκολη και πρωτοφανής κατάσταση για την Ευρώπη. Ζούμε σοκαριστικές στιγμές, εκατομμύρια άνθρωποι να καταστρέφονται, χιλιάδες να χάνουν τη ζωή τους. Και πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αποφάσεις, για ενιαία εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια. Κι αυτό αφορά όλα τα σύνορά της. Από την Εσθονία και τη Φινλανδία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο.


Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε αυτή η πολιτική που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση να πρωταγωνιστήσει η χώρα μας. Είναι μια πολιτική που κάνει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ευρωπαϊκά σύνορα κι αυτό κάνει τη χωρα μας να διαθέτει λιγότερα χρήματα σε εξοπλισμούς και τον ελληνικό λαό να νιώθει πιο ασαλής. Θα πρέπει λοιπόν σε αυτές τις τραγικές συνθήκες να πάρουμε αποφάσεις και θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτές η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει».

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Τιμή μου που βρίσκομαι
στη Ρόδο

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στη Ρόδο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι μια ημέρα τιμής και δόξας στους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν ηρωικά για την ελευθερία και μεγάλωσαν την Ελλάδα! Η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό ήταν, είναι και θα είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα.
Τα ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Χρόνια Πολλά, Ελλάδα!».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς