Τη στήριξη της δημοτικής αρχής για να μην απολυθούν ζητούν 38 συμβασιούχοι

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής για να μην απολυθούν ζητούν 38 συμβασιούχοι

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής για να μην απολυθούν ζητούν 38 συμβασιούχοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1136 ΦΟΡΕΣ

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στον δήμο και να μην απολυθούν όταν σε λίγες μέρες λήξει η σύμβασή τους, ζητούν οι 38 συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για άτομα που στελεχώνουν διάφορες υπηρεσίες του δήμου από τις αρχές της περσινής χρονιάς και τα οποία ειδοποιήθηκαν ότι στις 31 Μαρτίου η σύμβασή τους λήγει, καθώς το υπουργείο δεν πρόκειται να προχωρήσει στην περαιτέρω ανανέωσή της.

Στο άκουσμα αυτής της απόφασης, οι συμβασιούχοι ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου, ενώ σε δηλώσεις τους χθες, υπογράμμισαν ότι από τότε που προσλήφθηκαν καλύπτουν κενά σε πολλές υπηρεσίες του δήμου, που είναι υποστελεχωμένες.

Παράλληλα τόνισαν ότι βρίσκονται πλέον σε ηλικία κατά την οποία έχουν οικογένειες, θέλουν μία σταθερή απασχόληση και ένα σταθερό εισόδημα και δεν μπορούν να αναζητούν συνεχώς εργασία.

Εκπρόσωποι των συμβασιούχων επισκέφθηκαν και πάλι χθες το Δημαρχείο συνοδευόμενοι από το μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου υπαλλήλων δήμου Ρόδου Ντέπυ Μιχαηλίδη, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Οι συνάδελφοι είναι συμβασιούχοι με σύμβαση Covid. Προσλήφθηκαν πέρσι από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο με τρίμηνες συμβάσεις, δόθηκαν παρατάσεις και τώρα στις 31 Μαρτίου λήγει η τελευταία παράταση της σύμβασής τους. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στον δρόμο.

Όλο αυτό το διάστημα στήριζαν τις υπηρεσίες του δήμου που είναι υποστελεχωμένες σε όλα τα πόστα τους ζητούσαν είτε στις κοινωνικές υπηρεσίες είτε στις τεχνικές υπηρεσίες είτε στο πράσινο, την καθαριότητα κ.λπ. όλες οι υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες από τα γραφεία μέχρι το τελευταίο συνεργείο που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδη και πρόσθεσε ότι η γενική συνέλευση των εργαζομένων που έγινε πριν από δέκα μέρες, αποφάσισε ομόφωνα να τους στηρίξει και να ζητήσει να μην απολυθούν αλλά να δοθεί παράταση στις συμβάσεις και αν γίνεται, από τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μονιμοποιηθούν.

«Είναι ένα αίτημα το οποίο κατέθεσαν στο δήμαρχο την Παρασκευή και πιστεύουμε ο δήμος να τους στηρίξει με πίεση προς το υπουργείο. Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν στον δρόμο σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Είναι 38 άτομα, στην αρχή ήταν περισσότεροι αλλά ανανεώθηκαν οι συμβάσεις μόνο για αυτούς.

Όλες οι υπηρεσίες στελεχώνονται με άτομα από κοινωφελή εργασία συμβασιούχους, καθώς μόνιμο προσωπικό έχει μείνει ελάχιστο. Ο κόσμος δε γνωρίζει τι γίνεται και έχει παράπονα. Δεν υπάρχει προσωπικό και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες, τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Υπάρχει τεράστια πίεση σε όλους τους εργαζομένους σε όλες τις υπηρεσίες. Από τους εργαζομένους στα γραφεία μέχρι τον τελευταίο εργάτη» κατέληξε.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αφού τόνισαν ότι θέλουν να μείνουν στις εργασίες τους πρόσθεσαν ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με άλλους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την άποψη ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δήλωσαν συγκεκριμένα: «Μας έχουν ενημερώσει ότι 31 Μαρτίου θα λήξει η σύμβασή μας, γίνεται συζήτηση για μία ακόμα δίμηνη αλλά ακόμα και αυτή θα είναι η τελευταία. Δεν θέλουν να μας την ανανεώσουν. Εμείς καλύπτουμε όλες τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παρά το ότι υποστηρίζουν το αντίθετο. Υπάρχουν ελλείψεις. Εμείς καλύπτουμε τα κενά. Άλλος είναι στην καθαριότητα, άλλος στις τεχνικές υπηρεσίες... Θέλουμε να μείνουμε.

Δεν θέλουμε να ξαναβγούμε στην ανεργία και να ψάχνουμε για δουλειά. Από τη στιγμή μας χρειάζονται και δεν περισσεύουμε σε κάποια υπηρεσία, πηγαίνουμε γιατί μας χρειάζονται, όχι μόνο εμάς αλλά και άλλους.

Ζητήσαμε τη συμπαράσταση του δημάρχου να είναι μαζί μας και τίποτα άλλο. Δεν θέλουμε άλλο να ζούμε με την αβεβαιότητα, αν θα μας αφήσουν ή θα μας διώξουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απάντηση από τον δήμαρχο. Πρέπει, όπως μας είπαν, να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Θέλουμε να μείνουμε γιατί το προσωπικό του δήμου συνεχώς μειώνεται, έχουν συνταξιοδοτηθεί πολλοί και είμαστε απαραίτητοι για τη λειτουργία του δήμου. Ξεκινήσαμε με τετράμηνα, τρίμηνα, δίμηνα… Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Υποστηρίζουν ότι είμαστε καθαρά για λόγους Covid, ότι δεν καλύπτουμε πάγιες ανάγκες, αλλά εμείς τις καλύπτουμε.

Πιστεύουμε ο δήμαρχος να μας στηρίξει, καθώς είμαστε και σε μία ηλικία που είναι δύσκολο να βρούμε δουλειά. Έχουμε οικογένεια, έχουμε παιδιά... Ζητάμε το αυτονόητο δεν ζητάμε να μας λυπούνται. Ζητάμε να έχουμε μία δουλειά. Αποδεδειγμένα κάνουμε έργο, αποδίδουμε.

Είμαστε σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συναδέλφους στην υπόλοιπη Ελλάδα και είμαστε συνολικά 6.000 άτομα, αλλά υπάρχει η πληροφορία ότι περίπου 3.000 θα μείνουν έξω γιατί έχουν καλύψει το 24μηνο και δεν έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν ξανά».

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια