Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο πλανήτης έχει γίνει μάρτυρας της βαναυσότητας που συνεπάγεται η έκρηξη ενός νέου πολέμου, στην Ευρώπη αυτή τη φορά.

Μπροστά από τα μάτια όλων μας περνούν άνθρωποι που από τη μία μέρα στην άλλη αναγκάστηκαν να συνειδητοποιήσουν με τον πιο επώδυνο τρόπο τι σημαίνει να χάνεις τους αγαπημένους σου, το σπιτικό σου, την πόλη σου, τη χώρα σου, με λίγα λόγια ολόκληρη τη ζωή σου.

Στη θέση όλων αυτών των προσώπων, θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς, αφού, όπως διαπιστώνουμε και τώρα για ακόμα μία φορά, οι επιλογές των εκάστοτε ηγετών μπορούν να καταστρέψουν ολοσχερώς τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Υπό το βάρος αυτών των σκέψεων και με αφορμή τον εορτασμό της 74ης επετείου της 7ης Μαρτίου για την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφής πολεμική σύγκρουση.

Αφού, λοιπόν, πρώτα συζήτησαν για τα γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση των νησιών μας αλλά και για τους αγώνες που έκαναν όλοι οι Δωδεκανήσιοι για την ανάκτηση της ελευθερίας τους, προχώρησαν σε δράσεις που αποσκοπούσαν στη συνειδητοποίηση εκ μέρους των μαθητών μας ότι το αίτημα της ειρήνης και της ελευθερίας είναι διαχρονικό και αφορά όλους τους λαούς.

Το κάθε τμήμα του σχολείου, αξιοποιώντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα αλλά και την αποστροφή που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος, ζωγράφισαν έναν κόσμο όπως τον ονειρεύονται και εξέφρασαν τη βαθιά –και τόσο επίκαιρη– επιθυμία και απαίτηση συνάμα, να ζήσουν σε έναν κόσμο ειρηνικό και ελεύθερο, απαλλαγμένο από το καθεστώς του φόβου και του θανάτου.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επιχείρησαν να σχηματίσουν με τα σώματά τους το σήμα της ειρήνης στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αποδεικνύοντας ότι η επιθυμία για ειρήνη διαπερνά την ύπαρξή τους ολιστικά, ψυχή και σώμα.

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, να παραδειγματιστούμε από τα παιδιά μας και να σταματήσει άμεσα κάθε μορφή πολεμικής εμπλοκής σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Ας ελπίσουμε στα χρόνια που θα ακολουθήσουν να μην υπάρχουν άνθρωποι που θα αναγκαστούν να υποφέρουν τις ολέθριες συνέπειες και τον παραλογισμό του πολέμου.

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Μπρεχτ που αποτυπώνουν την πραγματικότητα κάθε πολέμου: «Ο πόλεμος που έρχεται δεν είν’ ο πρώτος. Πριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι. Όταν τελείωσε ο τελευταίος, υπήρχαν νικητές και νικημένοι. Στους νικημένους, ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα. Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων