Αθωώθηκαν μέλη Δ.Σ. εταιρείας για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Αθωώθηκαν μέλη Δ.Σ. εταιρείας για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Αθωώθηκαν μέλη Δ.Σ. εταιρείας για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 592 ΦΟΡΕΣ

Είχαν γίνει την περίοδο που ίσχυαν τα capital controls

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου ο πρόεδρος και τα τέσσερα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου εταιρείας της Ρόδου, που κατηγορούνταν για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο των capital controls.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά αθωωτική απόφαση Εφετείου για το θέμα αυτό.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή του την απόφαση, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης - ποινικολόγου κ. Μιχάλη Καντιδενού, ο οποίος μεταξύ άλλων υπέβαλε ένσταση ανυπόστατης – άκυρης ποινικής δίωξης (δυνάμει του άρθρου 1 Π.Κ. (δεν υπάρχει έγκλημα και ποινή χωρίς νόμο), επεσήμανε την εξάλειψη του αξιόποινου λόγω της κατάργησης των σχετικών νόμων που είχαν προσωρινή ισχύ, και επεσήμανε ότι η ενέργεια της προμήθειας μηχανήματος συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες κατοίκων εξωτερικού “myPos” από τον πρόεδρο της εταιρείας, ήταν μια λύση για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε η επιχείρηση και για αυτό τον λόγο επελέγη η χρήση του, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έκλεινε η επιχείρησή τους.

Ήταν δηλαδή μία ενέργεια ανάγκης. Οι πέντε εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ο πρόεδρος και τα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας), κατηγορούνταν ότι το χρονικό διάστημα από τις 27 Ιανουαρίου 2016 έως τις 20 Αυγούστου του 2016 προέβησαν στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, ενώ αυτό απαγορευόταν, με την κατάρτιση συμβάσεων αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, η εκκαθάριση των οποίων πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού του επιχειρηματία, ο οποίος τηρείται εκτός Ελλάδας με φορέα παροχής υπηρεσιών – πληρωμών.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν ότι πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο διάστημα συνολικά 521 συναλλαγές με πελάτες της επιχείρησής τους, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 60.000 ευρώ με τη χρήση μίας τερματικής συσκευής αποδοχής πληρωμών “myPOS”, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας σε τράπεζα της Μάλτας.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»