Λακκούβες και καθαριότητα τέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη

Λακκούβες και καθαριότητα τέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη

Λακκούβες και καθαριότητα τέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 526 ΦΟΡΕΣ

Τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες περισσότερο, όπως η καθαριότητα και η κατάσταση του οδικού δικτύου, γενικά ο τομέας που αποκαλούμε «Καθημερινότητα», μαζί με την έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού, είναι εκείνα που ανέδειξαν χθες οι χωρικοί Αντιδήμαρχοι της Ρόδου, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή κλήθηκε και συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Τεχνικών Έργων και Πολιτιστικών Μνημείων και Δόμησης κ.κ. Κώστας Ταρασλιάς, Τηλέμαχος Καμπούρης και Στέφανος Δράκος αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του πολίτη κ. Νίκος Καραμαρίτης, ο Αντιδήμαρχος Εκκλησιαστικών Θεμάτων, κοιμητηρίων και Πεταλούδων κ. Θανάσης Στάμος, ο Αντιδήμαρχος Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας και Αφάντου Βασίλης Μανέττας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Αρχαγγέλου κ. Γιώργος Πατσάης, η Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Πολιτισμού και Καλλιθέας κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αταβύρου κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, ακόμα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καμπούρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ και του ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς και Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Λινδίων κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο Αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Σάββας Καραταπάνης, ο Αντιδήμαρχος Ιαλυσού και Καμείρου κ. Σάββας Χριστοδούλου καθώς και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Τουρισμού και Δημόσιων-Διεθνών Σχέσεων κ. Θανάσης Βυρίνης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Σπύρος Σπυρόπουλος), Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων κ. Παναγιώτης Σταμάτης, Τροχαίου Υλικού κ. Ηλίας Πετρίδης, Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καρίκης καθώς επίσης και η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου.

Αρχικά, εισηγήσεις έκαναν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ. Στράτος Καρίκης και στη συνέχεια έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική ενώ διήρκεσε αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος ζήτησε από όλους να πουν τα προβλήματα που τους απασχολούν στις Ενότητες με τις οποίες έχουν επιφορτιστεί και τις ανάγκες που έχουν. Από την πλευρά του, τόνισε ότι εκείνο που θέλει από τους ίδιους είναι αποτελεσματικότητα και συνεργασία, δίνοντας έμφαση στον μεταξύ τους συντονισμό.

Οι χωρικοί αντιδήμαρχοι
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θέματα που κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων ήταν ότι θα εξελιχθεί το θέμα με την καθαριότητα, καθώς και η κατάσταση των δρόμων με τις λακκούβες κτλ. αλλά και ο «πονοκέφαλος» με τα παροπλισμένα οχήματα που έχουν στις Ενότητές τους.

Από τη συζήτηση-λένε οι ίδιες πληροφορίες-αναδείχθηκε και η έλλειψη που υπάρχει σε εργατοτεχνικό προσωπικό στον Δήμο, καθώς μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φαίνεται αρκετό... στα χαρτιά, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική αφού παρουσιάζεται έλλειψη σε «χέρια» για αποψιλώσεις, καλλωπισμό κοινοχρήστων χώρων κτλ., όπως το παρουσίασαν κάποιοι Αντιδήμαρχοι.

Τη συζήτηση απασχόλησαν και θέματα που βρίσκονται στην τοπική επικαιρότητα, όπως η ανεξέλεγκτη βόσκηση και ο πληθυσμός των ελαφιών. Στις οδηγίες που έδωσε ο Δήμαρχος, φέρεται να ζήτησε από τα στελέχη του να εντείνουν τις προσπάθειες ενόψει της σεζόν και να βοηθά ο ένας τον άλλο.

Ακροθιγώς και... το «σπάσιμο» του Δήμου!
Κατά τη συζήτηση, αναφέρθηκε και το θέμα που έχει ανακινηθεί το τελευταίο διάστημα από μερίδα κοινοταρχών σχετικά με το «σπάσιμο» του ενιαίου Δήμου. Όπως λένε οι πληροφορίες, ο Δήμαρχος, αφού εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχει ανακινηθεί το θέμα αυτό τόσο καιρό και τίθεται τώρα, ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να το θέσει και θα συζητηθεί τότε.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο