Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις του Αλ. Κολιάδη για τη νέα σεζόν στη Ρόδο

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις του Αλ. Κολιάδη για τη νέα σεζόν στη Ρόδο

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις του Αλ. Κολιάδη για τη νέα σεζόν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1380 ΦΟΡΕΣ

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του Προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ και του ΠΡΟΤΟΥΡ, Αντιδημάρχου, Αλέξανδρου Κολιάδη, για την πορεία της νέας σεζόν ενώ έκανε γνωστό ότι μέσα στον Απρίλιο ανοίγουν η Κοιλάδα των Πεταλούδων και οι «Πηγές Καλλιθέας».

Ο κ. Κολιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, θέλησε να ξεκινήσει από το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου, κάτι που μας απασχολεί όλους, αναφερόμενος και στην προχθεσινή συνάντηση του Δημάρχου με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής με θέμα την προετοιμασία των Δημοτικών Ενοτήτων.

Είπε, λοιπόν, ότι το δεδομένο είναι ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, οι πρώτοι επισκέπτες τέλος του μήνα θα βρίσκονται εδώ και αυτό είναι πολύ θετικό μήνυμα.

Όπως είπε, υπήρξε ένα «πάγωμα» στις κρατήσεις, τη στιγμή μάλιστα που έδειχναν ανοδική πορεία, ωστόσο είναι πολύ φυσιολογικό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όμως, αυτό φαίνεται να ξεπερνιέται ενώ δεν είχαμε και ακυρώσεις και αυτό είναι το πολύ θετικό.

Ακόμη, τα ξενοδοχεία προετοιμάζονται και ψάχνουν να βρουν προσωπικό ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που συζητιέται στην αγορά καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ευελπιστεί να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτό το θέμα γιατί από τις αρχές Απριλίου πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε πια τους επισκέπτες. Εξαιρετικά αισιόδοξα ήταν τα όσα δήλωσε στη συνέχεια:

«Θεωρώ ότι θα είναι μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Μπορεί να ακούγεται λίγο…εξωπραγματικό αλλά νομίζω ότι ως χώρα θα καταφέρουμε να φθάσουμε τα 25 εκατομμύρια επισκέπτες και εδώ, αν και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν μιλάμε για νούμερα και ειδικά όταν μιλάμε για τον τουρισμό, που τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε οπωσδήποτε τα περυσινά νούμερα και θα πλησιάσουμε πολύ στα νούμερο του 2019, που ήταν πραγματικά μία πολύ καλή χρονιά που είχαμε φθάσει στα δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες επισκέπτες.

Τα κρουαζιερόπλοια συνεχίζουν να «πουλάνε» τα πακέτα αυτά και, προς το παρόν, δεν έχουμε καμία ακύρωση και αυτό είναι πολύ θετικό».

Καλεντάρι εκδηλώσεων
Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι αυτό που έχουν πει είναι ότι ο τουρισμός πρέπει να παντρεύεται και με άλλες επιλογές που πρέπει να έχουν οι επισκέπτες, γι’ αυτό είναι και πολύ σημαντική η προσπάθεια που κάνουν τώρα για να εμπλέξουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στον τουρισμό.

Άρα, πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις που θα δώσουν και μία άλλη εικόνα του νησιού μας, ακόμα καλύτερη, γι’ αυτό και προγραμματίζουν σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, όπως είναι το παγκόσμιο ανδρών στο beach volley που θα γίνει τον Μάιο, ενώ υπάρχουν και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τον Πολιτισμό, όπως είπε, θέλουμε εκδηλώσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες των Ροδιτών αλλά βεβαίως και να προσελκύσουν κόσμο. Το καλεντάρι μάλιστα θα είναι έτοιμο σύντομα ώστε οι επισκέπτες μας να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές που θα δουν.

Παράλληλα, στα πρότυπα της περυσινής χρονιάς, θα κάνουν δύο-τρεις μεγάλες θεατρικές παραστάσεις που άρεσαν πολύ στον κόσμο εδώ, ακόμα τα φεστιβάλ μουσική που αρέσουν στους επισκέπτες μας και όλα αυτά θέλουν μία οργάνωση και με τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν για την πανδημία.

Το πρόγραμμα αυτό θα διανεμηθεί στα ξενοδοχεία.

Μαθητικές εκδρομές
Αναφορά έκανε, στη συνέχεια, και στις μαθητικές εκδρομές που, όπως είπε, είναι ένα project που στήριξαν πολύ ως ΠΡΟΤΟΥΡ την περυσινή χρονιά και εξακολουθούν να το στηρίζουν γιατί θεωρούν ότι η Ρόδος πρέπει να γίνει ένας προορισμός μαθητικού τουρισμού και επειδή ο μαθητικός τουρισμός είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και ως διαφήμιση γιατί φέρνοντας εδώ τα παιδιά ευχαριστημένα, ικανοποιημένα, και οι καθηγητές, είναι μία ζωντανή, σημαντική, διαφήμιση για τον προορισμό Ρόδος.

Μάλιστα, θύμισε πριν δεκαπέντε-είκοσι χρόνια όταν φιλοξενούσαμε εδώ γύρω στους 20-25 χιλιάδες μαθητές που ήταν ένα πολύ σημαντικό έσοδο για την αγορά και κυρίως γινόταν σε μήνες που δεν ξεκινούσε ακόμα η τουριστική περίοδος, όπως τον Δεκέμβριο τώρα, κάτι που βοηθάει πολύ την αγορά.

«Ό,τι κάνουμε, είτε ως ΠΡΟΤΟΥΡ, είτε ως ΔΟΠΑΡ, είτε ακόμα και ως ΔΕΡΜΑΕ, στόχος μας είναι πάντα να συνδυάζεται με την αγορά, με την οικονομία του νησιού. Νομίζω ότι έχουμε περάσει δύο πολύ δύσκολα χρόνια και γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε όλοι μας, και εμείς ως Δημοτική Αρχή, με κάθε τρόπο να στηρίξουμε την τοπική αγορά εδώ και να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση που έχουμε βιώσει τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε.

Τα υποκαταστήματα
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ ενημέρωσε ότι οι Πεταλούδες που είχαν γίνει κάποιες ζημιές λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά ήδη υπάρχουν εκεί οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για την αποκατάστασή τους, στόχος είναι να ανοίξουν 15 Απριλίου, ίσως και πριν.

Το ίδιο και για την Καλλιθέα που εκτιμά ότι 5 με 10 Απριλίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Όπως είπε, και τα δύο είναι πολύ σημαντικά αξιοθέατα που με τη σωστή διαφήμιση και τη σωστή προβολή μπορούν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες και εμείς πρέπει να τα προβάλουμε σωστά αλλά, πάνω απ’ όλα, ο κόσμος που τα επισκέπτεται να φεύγει ικανοποιημένος από τους χώρους ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να συνεχίζεται η διαφήμιση.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι θεωρεί ότι έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τις προηγούμενες Διοικήσεις της ΔΕΡΜΑΕ, τόσο στην Καλλιθέα όσο και στις Πεταλούδες, γι’ αυτό και πρέπει να δώσουν την απαιτούμενη βαρύτητα.

Για τα υπόλοιπα είπε ότι υπάρχει ένα σχέδιο για το πως θα αξιοποιήσουν και το Ροδίνι, «που είναι ένα πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό κεφάλαιο», γιατί ακούμε εδώ και πολλά χρόνια για την αξιοποίηση του πάρκου που είναι ένας χώρος που μπορεί να γίνει επισκέψιμος για όλους.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ, υπάρχει μία προσπάθεια μέσα στους επόμενες τρεις-τέσσερις μήνες να καταθέσουν μία μελέτη για το Ροδίνι που θα περιλαμβάνει τη φύλαξη, την καθαριότητα του χώρου, την ασφάλεια των επισκεπτών που θα βρίσκονται εκεί, σωστό και ωραίο φωτισμός, «πάντα σεβόμενοι και το φυσικό κάλλος και τα μνημεία του χώρου, ώστε να γίνει ένας ωραίος, επισκέψιμος, χώρος», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου