Π. Τοκούζης: Δύσκολη και απαιτητική η φετινή σεζόν

Π. Τοκούζης: Δύσκολη και απαιτητική η φετινή σεζόν

Π. Τοκούζης: Δύσκολη και απαιτητική η φετινή σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 588 ΦΟΡΕΣ

Ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν και οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων, καθώς παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναμένονται αρκετές αφίξεις τουριστών.

Ωστόσο για τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, παραμένει το «αγκάθι» των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπως δήλωσε χθες στον “Sky 100,8” ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

«Δεχόμαστε αθέμιτο ανταγωνισμό, από επιχειρηματίες που στην ουσία δεν είναι επιχειρηματίες. Δεν κατανοούμε την τωρινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί επιτρέπει να δημιουργούνται τόσο μεγάλα προβλήματα σε ένα δυναμικό κλάδο της οικονομίας. Αυτό που γίνεται είναι άδικο και πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα», τόνισε ο κ. Τοκούζης.

Όσο για τις ετοιμασίες για τη φετινή σεζόν τόνισε:
«Πριν από ενάμισι μήνα οι οιωνοί ήταν καλοί. Περιμέναμε πως θα εξασφαλίζαμε 70 με 80% των αφίξεων του 2019. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία όμως, οι κρατήσεις έχουν παγώσει. Είμαστε στον «αέρα» στην παρούσα φάση. Αν δεν γίνει κάτι χειρότερο από τον πόλεμο, η σεζόν θα είναι καλύτερη από τα τελευταία δυο χρόνια».

Πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων είναι το μεγάλο κόστος λειτουργίας, εξαιτίας των αυξήσεων στο ρεύμα και τις πρώτες ύλες. «Το κόστος λειτουργίας παρουσιάζει αύξηση 30 με 40%.

Εμείς τα τελευταία δυο χρόνια κάναμε μείωση των τιμών μας στους τουρ οπερέιτορς. Φέτος ξεκινάμε με αβεβαιότητα. Είναι θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τοκούζης.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού