Απαγόρευση σφαγής αμνοεριφίων από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου για επάρκεια το Πάσχα

Απαγόρευση σφαγής αμνοεριφίων από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου για επάρκεια το Πάσχα

Απαγόρευση σφαγής αμνοεριφίων από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου για επάρκεια το Πάσχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 20 Μαρτίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3280

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗΝ ΟΠΩΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΟΥΝ ΑΙ ΖΗΜΙΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΗΣ
Ως πληροφορούμεθα, υπό του Υπουργείου Γεωργίας εδόθη εντολή προς την Διεύθυνσιν Γεωργίας Δωδεκανήσου όπως προβή εις διαπιστώσεις επί των προκληθησών ζημιών εις τας καλλιεργείας.
Χθές την πρωΐαν ο προϊστάμενος Γεωργικών Εφαρμογών της Διευθύνσεως Γεωργίας κ. Ανδρωτάκης, επραγματοποίησεν περιοδείαν ανά τας κοινότητας της βορειοδυτικής Ρόδου, προς διαπίστωσιν και υπολογισμόν των ζημιών εκ της προσφάτου ανεμοθυέλλης, ιδίως εις τας καλλιεργείας πρωΐμων κηπευτικών.

ΕΠΑΝΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Χθές την πρωΐαν επανήλθεν εξ Αθηνών εις Ρόδον ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, τον οποίον υπεδέχθησαν ο Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Βόνδας και οι προϊστάμενοι διαφόρων υπηρεσιών. Ο κ. Νομάρχης επραγματοποίησεν επίσκεψιν εις την Δυτικήν Γερμανίαν, ομού μετ’ άλλων 7 Ελλήνων Νομαρχών, ως προσκεκλημένος της Κυβερνήσεως της Βόννης, μεταξύ άλλων δε επεσκέφθη και το Δυτικόν Βερολίνον.

ΑΠΟ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΦΑΓΗ ΑΜΝΕΡΙΦΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Δι’ αγορανομικής διατάξεως της Νομαρχίας απαγορεύεται η σφαγή αμνεριφίων από της 6ης μέχρι της 20ής Απριλίου 1962. Επίσης απαγορεύεται η πώλησις αμνεριφίων από της 10ης μέχρι της 23ης Απριλίου. Τα μέτρα ελήφθησαν προς εξασφάλισιν επαρκείας αμνεριφίων κατά την εορτήν του Πάσχα.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΔΙΚΗ ΔΙ’ ΑΛΙΕΙΑΝ ΔΙΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΟΣ
Οι Εμμαν. Γιακουμάκης και Γρηγ. Σταυριανός κατηγορούμενοι διά παράνομον αλιείαν διά δυναμίτιδος, θα προσαχθούν σήμερον εις δίκην ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου. Αμφότεροι είχον συλληφθή προ καιρού αρνούνται δέ την αποδιδομένην κατηγορίαν.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
Συμφώνως προς στοιχεία συγκεντρωθέντα υπό της αρμοδίας υπηρεσίας εις ολόκληρον την Δωδεκάνησον ενεβολιάσθησαν 40.754 άτομα κατά της ευλογιάς ήτοι το έν τρίτον περίπου του πληθυσμού του Νομού.

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΙΑΛΕΞΙΣ
Αύριον θα δοθή την 8ην μ.μ. εις την Ροδιακήν Λέσχην η διάλεξις του κ. Παπαμανώλη με θέμα «Θεμελίωσις της επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα».

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΝ Ο κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Προχθές επέστρεψε εκ Κω ο διευθυντής της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου όστις κατά την διάρκειαν της εκεί παραμονής του έδωσε οδηγίας όσον αφορά την καπνοκαλλιέργειαν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...