Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε για απάτη ένας 48χρονος Ροδίτης

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε για απάτη ένας 48χρονος Ροδίτης

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε για απάτη ένας 48χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2615 ΦΟΡΕΣ

Τους πήρε 92.000 ευρώ για εξαγορά ακινήτου του Δημοσίου, αλλά το ακίνητο ανήκε σε ιδιώτη

Συνολικό ποσό 92.000 ευρώ κατηγορείται ότι πήρε 48χρονος από δύο συμπολίτες μας προκειμένου να μεριμνήσει για την εξαγορά ακινήτου που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στο νησί μας το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ο 48χρονος παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε δίκη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα τελεσθείσας εκ της οποίας η συνολική ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, το δε σκοπούμενο όφελος υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ.

Η δίκη έγινε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 48χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 48χρονος κατηγορείται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου 2011 εμφανίστηκε σε συμπολίτισσά μας, η οποία μαζί με άλλα άτομα είναι συνιδιοκτήτρια ακινήτου στη Ρόδο και της είπε ότι υπάρχει όμορο στο ακίνητό τους οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, για το οποίο θα προέβαινε στη διαδικασία εξαγοράς, την οποία αν επιθυμούσαν η συμπολίτισσά μας και ο σύζυγός της, καθώς και ο κατηγορούμενος, θα έπρεπε να καταβάλουν το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ έκαστος.

Μάλιστα ο 48χρονος φέρεται να τους είπε πως αν δεν ήθελαν την εξαγορά, υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Κατόπιν υπόδειξης του 48χρονου, στις 10 Ιανουαρίου 2012 το ζευγάρι κατέβαλε το ποσό που τους είχε ζητηθεί (64.000 ευρώ) στον λογαριασμό του κατηγορούμενου με σκοπό να τα καταβάλει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο ίδιος φέρεται να διαβεβαίωσε το ζευγάρι ότι έχει γνωριμίες με διάφορα σημαντικά πρόσωπα και φορείς σε υπουργεία, όπως το ΠΕΧΩΔΕ, οι οποίες και θα εξασφάλιζαν τη θετική και ταχεία έκβαση της υπόθεσης.

Επίσης δήλωσε στη συμπολίτισσά μας και στον σύζυγό της, ότι αν εντός δύο μηνών δεν γινόταν η εξαγορά, θα επέστρεφε τα χρήματα, και για τον λόγο αυτό ο 48χρονος εξέδωσε και αποδέχθη δύο συναλλαγματικές ποσού 32.000 ευρώ έκαστη, σε διαταγή του ζευγαριού και με ημερομηνία λήξης στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Έναν περίπου μήνα όμως αργότερα, στις 10 Φεβρουαρίου 2012, ο 48χρονος κατηγορείται ότι ζήτησε από τη συμπολίτισσά μας και τον σύζυγό της να του καταβάλουν επιπλέον το ποσό των 14.000 ευρώ με την αιτιολογία ότι η Εφορία εκτίμησε το ακίνητο που επρόκειτο να αγοραστεί, στο ποσό των 46.000 ευρώ για κάθε μερίδιο.

Ο ίδιος δε φέρεται, προκειμένου να τους πείσει, ότι τους επέδειξε και σχεδιάγραμμα του ακινήτου που έφερε στοιχεία για την εξαγορά, ενώ τους έδωσε και εκτυπωμένο υλικό που υπέβαλε κατά δήλωσή του στο ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Προσωρινή αναφορά στοιχείων δήλωσης», υλικό το οποίο αφορούσε στην υποβολή δήλωσης εξαγοράς του επίμαχου ακινήτου.

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στο να καταβάλει το ζευγάρι των συμπολιτών μας και τις 28.000 ευρώ (14.000 έκαστος), στους λογαριασμούς του 48χρονου, χωρίς όμως αυτή τη φορά να πάρουν κάποια συναλλαγματική, καθώς ο κατηγορούμενος είχε επικαλεστεί ότι βρισκόταν εκτός Ρόδου και θα το έπραττε μόλις επέστρεφε, κάτι που όμως ουδέποτε έκανε – σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του ζευγαριού σχετικά με την τύχη και την πορεία της εξαγοράς, ο 48χρονος ήταν καθησυχαστικός, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 ο ίδιος επικοινώνησε με το ζευγάρι τηλεφωνικά και τους ζήτησε να του καταβάλλουν το ποσό των 65.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Το ζευγάρι των συμπολιτών μας ωστόσο αρνήθηκε να δώσει τα επιπλέον μετά τις καθυστερήσεις και έχοντας υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά, έθεσε προθεσμία μίας εβδομάδας στον 48χρονο και απευθύνθηκαν στον δικηγόρο τους, προκειμένου να διερευνήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, ανήκε σε ιδιώτη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας ο κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο