Αθώα λόγω αμφιβολιών 62χρονη για υπόθεση πλαστής διαθήκης αξίας 1,4 εκατ. ευρώ!

Αθώα λόγω αμφιβολιών 62χρονη για υπόθεση πλαστής διαθήκης αξίας 1,4 εκατ. ευρώ!

Αθώα λόγω αμφιβολιών 62χρονη για υπόθεση πλαστής διαθήκης αξίας 1,4 εκατ. ευρώ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1386 ΦΟΡΕΣ

Αθώα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 62χρονη που κατηγορούνταν για πλαστογραφία με σκοπό να ιδιοποιηθεί την περιουσία μίας 92χρονης η αξία της οποίας ξεπερνά το 1.400.000 ευρώ.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κώστα Χαλκιά, απάλλαξε λόγω αμφιβολιών την 62χρονη, καθώς δεν αποδείχτηκε ότι υπήρχε δόλος από την πλευρά της για την τέλεση του αδικήματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 62χρονη φέρεται να επιχείρησε να ιδιοποιηθεί την εν λόγω περιουσία χρησιμοποιώντας πλαστή διαθήκη, με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας εναντίον της και η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ο 80χρονος (τότε) ξάδελφος της θανούσης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της συγγενούς του, αλλά και την τιμωρία -όπως τονίζει- της 62χρονης για την πλαστογραφία της διαθήκης!

Οι συγγενείς της 92χρονης υπέβαλαν και αγωγή (αρνητική αναγνωριστική για ακυρότητα της διαθήκης) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αλλά και ασφαλιστικά μέτρα, η προσωρινή διαταγή των οποίων εκδόθηκε τον Μάιο του 2012.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δικαστηρίου (για την προσωρινή διαταγή) δεν επιτρεπόταν η παραμικρή μεταβολή στην κινητή και ακίνητη περιουσία της θανούσης έως την εξέταση και την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης που έχει κατατεθεί.

Ωστόσο η συζήτηση για την αγωγή που είχε κατατεθεί ανεστάλη τον Νοέμβριο του 2014 διότι, όπως ανέφερε, η απόφαση του δικαστηρίου, εκκρεμεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης (η μηνυτήρια αναφορά).

Έτσι έως ότου εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση ως προς το ποινικό μέρος ή να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, δεν επρόκειτο να γίνει συζήτηση.

Η εκδίκαση λοιπόν του ποινικού μέρους της υπόθεση έγινε χθες το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και η 62χρονη κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων