Απερρίφθη η αίτηση Αλβανού καταδικασμένου για διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο

Απερρίφθη η αίτηση Αλβανού  καταδικασμένου για διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο

Απερρίφθη η αίτηση Αλβανού καταδικασμένου για διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 425 ΦΟΡΕΣ

Aίτημα με το οποίο ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος με τον όποιο περιοριστικό όρο, υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, ως υπότροπος, σε τοξικομανείς του νησιού μας.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το φθινόπωρο του 2020 αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και τον Ιούλιο του 2021 εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο 37χρονος αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο, το οποίο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου και βρίσκεται έκτοτε, ωστόσο διά του συνηγόρου του κ. Νικολάου Αλετρά προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος με τον οποιονδήποτε περιοριστικό όρο έως την εκδίκαση της έφεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η αίτηση εξετάστηκε προχθές και απορρίφθηκε.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους σύμφωνα με τις οποίες, ο 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, κατείχε και διέθετε σε τοξικομανείς του νησιού μας, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Άμεσα οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 37χρονο και σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί τον είδαν να βγαίνει από το σπίτι του κρατώντας ένα βάζο, το οποίο στη συνέχεια το έκρυψε εκεί κοντά. Στη συνέχεια ο αλλοδαπός έφυγε και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, οπότε και επέστρεψε, οι αστυνομικοί του είχαν στήσει «καρτέρι» και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που έγινε στο σημείο όπου ο 37χρονος είχε κρύψει το βάζο, βρέθηκε μέσα σε αυτό μία πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 69,5 γραμμαρίων, ενώ σε παρακείμενο σημείο εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο ένα κουτί από παυσίπονα στο οποίο δεν υπήρχαν χάπια αλλά 5,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με άλλα 5,1 γραμμάρια της ίδιας ουσίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου Αλβανού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 17 γραμμαρίων και επίσης καθαρή ποσότητα 24 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.585 ευρώ. Ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριά και χρήματα κατασχέθηκαν ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος γα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η απολογία και η προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου
Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκε για να απολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως εξάλλου είχε κάνει και προανακριτικά, δηλώνοντας πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών αλλά ουδεμία σχέση έχει με την ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε έξω από την περιφραγμένη αυλή του σπιτιού του και σε απόσταση από την κεντρική είσοδο της αυλής.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι την ναρκωτική ουσία της κοκαΐνης την είδε πρώτη φορά όταν του την έδειξαν οι αστυνομικοί, και είχε αποδεχτεί μόνο την κατοχή των 17 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης που βρέθηκε μέσα στο σπίτι του και την οποία, όπως είπε, είχε για προσωπική του χρήση και μόνο.

Ο 37χρονος αλλοδαπός είχε επισημάνει εξάλλου ότι εκείνος είχε υποδείξει στους αστυνομικούς την ινδική κάνναβη, ενώ αναφορικά με την άλλη ποσότητα των 24 γραμμαρίων της ινδικής κάνναβης είχε πει πως ήταν σκέτα κλαδιά και αυτό προέκυπτε αβίαστα από τη ζύγιση στο χημείο του κράτους.

Όσον αφορά τη ζυγαριά που βρέθηκε, ο 37χρονος είχε πει ότι την είχε για να μετράει την ημερήσια δόση της πρωτεΐνης που λαμβάνει, καθώς ασχολείται με τον αθλητισμό και για τα τις 2.585 ευρώ που είχαν βρεθεί σπίτι του, είχε πει ότι προέρχονται από την επαγγελματική του δραστηριότητα κάτι που αποδεικνύεται και από τα αντίστοιχα έγγραφα που προσκόμισε στην ανακρίτρια.

Τέλος, ο ίδιος επανέλαβε και στην απολογία του ότι μαζί με τη σύντροφό του βρίσκονταν στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονταν εξαιτίας ατυχήματος που είχαν με τη μηχανή του και πήραν εξιτήριο την προηγούμενη ημέρα της σύλληψής του. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο. Στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του έστω και με περιοριστικούς όρους.

Το δικαστικό συμβούλιο της περιοχής εξετάζοντας όλα τα στοιχεία απέρριψε τελικά με βούλευμα του, το αίτημα αυτό και έτσι ο αλλοδαπός παρέμεινε στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων