Βραβείο Ευρώπης έλαβε η Ρόδος - Τι αναφέρει τηλεγράφημα από το Στρασβούργο

Βραβείο Ευρώπης έλαβε η Ρόδος - Τι αναφέρει τηλεγράφημα από το Στρασβούργο

Βραβείο Ευρώπης έλαβε η Ρόδος - Τι αναφέρει τηλεγράφημα από το Στρασβούργο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 157 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 22 Μαρτίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3282

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΝ ΛΑΜΠΡΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΛΑΒΕ ΧΘΕΣ Η ΡΟΔΟΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΑΣΕΙ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ

Κατά τηλεγράφημα εκ Στρασβούργου χθές την μεσημβρίαν εν επιβλητική τελετή η Ρόδος ετιμήθη διά του Βραβείου της Ευρώπης, κατά την διάρκειαν επισήμου συνεδρίας της Ευρωπαϊκής Διασκέψεως Αυτοδιοικήσεως.

Η τελετή εγένετο εις την μεγάλην αίθουσαν των Συνελεύσεων, καταλλήλως διακοσμημένην, παρουσία Υπουργών, Προέδρων της Ευρωπαϊκής Κινήσεως και επισήμων, ενώ συνεργεία τηλεοράσεως και κινηματογραφιστών ελάμβαναν σκηνάς.

Εν αρχή ωμίλησεν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοδιοικήσεως κ. Κραβάτ, εξάρας την σημασίαν της βραβεύσεως ακολούθως δέ ωμίλησεν ο Πρόεδρος των εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Συνελεύσεως από του Βήματος ανέγνωσε την πανηγυρικήν διακήρυξιν περί απονομής του Βραβείου εις την Ρόδον και εις την Σβάρτσεμπεργκ, αφού δε υπεγράφησαν τα διπλώματα υπό των Προέδρων της εξ Υπουργών, Επιτροπής, της Συνελεύσεως και της Επιτροπής Αυτοδιοικήσεως, επεδόθησαν εις τον Δήμαρχον Ρόδου κ. Πετρίδην και εις τον Δήμαρχον Σβάρτσεμπεργκ τα διάσημα του Βραβείου, αντικείμενον τέχνης, τα διπλώματα και ανά μία επιταγή 1.250 νέων φράγκων.

Μετά ταύτα ωμίλησαν οι δύο Δήμαρχοι, ευχαριστήσαντες διά την τιμήν. Αργότερον παρετέθη επίσημον γεύμα, προς τιμήν των δύο Δημάρχων, κατά την διάρκειαν του οποίου εγένοντο προπόσεις υπέρ της Ρόδου και της Ευρωπαϊκής Ιδέας.

Εις το γεύμα παρέστησαν 60 και πλέον άτομα, μεταξύ των οποίων ο τέως Πρωθυπουργός της Γαλλίας Λεμπλέν, ο Δήμαρχος του Στρασβούργου, ο αντιπρόσωπος του κ. Αβέρωφ κ. Καμπαλούρης (ο οποίος επίσης ωμίλησεν) και πολλοί άλλοι.

Ο Δήμαρχος την προσεχή Δευτέραν θα συναντηθή εις Μπάντεν - Μπάντεν με τον κ. Ριχτόφεν, την Τετάρτην θα ευρίσκεται εις Παρισίους, την Παρασκευήν εις Ρώμην και την μεταπροσεχή Δευτέραν εις Αθήνας.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ

Κατά την άφιξιν του ο Δήμαρχος έτυχε θερμοτάτης υποδοχής εκ μέρους του Νομάρχου και των αρχών του Στρασβούργου. Προς τιμήν των δύο πόλεων, ετέθησαν εις την διάθεσιν των Δημάρχων ανά εν αυτοκίνητον μετά οδηγού, διά τας μετακινήσεις των εις την πόλιν. Επίσης, βάσει αποφάσεως διετέθη ειδικός χώρος εις την αίθουσαν των Συνελεύσεων, ίνα δυνηθούν οι Δήμαρχοι να παρακολουθήσουν τας εργασίας του Συνεδρίου.

7.644 ΠΕΡΙΗΓΗΤΑΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΔΙ’ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

7.644 περιηγηταί θα έλθουν εις Ρόδον αεροπορικώς, δι’ ειδικών πτήσεων αεροσκαφών. Συγκεκριμένως εκ του υπουργείου Συγκοινωνιών ανεκοινώθη ότι κατά το 1962 θα πραγματοποιηθούν προς την χώραν μας ειδικαί πτήσεις εκ του εξωτερικού διά την μεταφοράν οργανωμένων ομάδων εις τουριστικούς τόπους της Ελλάδος. Έχουν χορηγηθή ήδη άδειαι διά την πραγματοποίησιν 250 τοιούτων πτήσεων και τελούν υπό έγκρισιν άλλαι 124. Διά των πτήσεων αυτών θα μεταφερθούν εις την Ελλάδα 18.516 περιηγηταί, εκ των οποίων 7.644 εις Ρόδον, 9.724 εις Αθήνας, 768 εις Κέρκυραν και 380 εις Ρόδον και Ηράκλειον μέσω Αθηνών.

ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΝ
Κατά τα τέλη της εβδομάδος, συμφώνως προς σχετικήν ανακοίνωσιν, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου θα μεταβή εις την Μαλώνα, όπου θα δώση οδηγίας διά την ρύθμισιν του ζητήματος της διανομής των κτημάτων του άλλοτε αεροδρομίου και της διεξαγωγής αναδασμού. Η σχετική προεργασία, ως γνωστόν, έχει γίνει πρό μηνών.

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΕΙΣ 106 ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΔΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, υπό του Συμβουλίου της Αμερικανικής περιθάλψεως πολεμοπαθών παιδιών απεστάλησαν 25.870 δρχ. αι οποίαι θα διανεμηθούν εις 106 άπορα παιδιά της Ρόδου. Ομοίως θα δίδωνται εις τα άπορα παιδιά και από δύο σεντόνια αποσταλλέντα υπό της ιδίας οργανώσεως.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...