Πεζοπορία σε Ακραμύτη και Μονόλιθο την Κυριακή 27 Μαρτίου

Πεζοπορία σε Ακραμύτη και Μονόλιθο  την Κυριακή 27 Μαρτίου

Πεζοπορία σε Ακραμύτη και Μονόλιθο την Κυριακή 27 Μαρτίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1430 ΦΟΡΕΣ

Την 3η κατά σειρά πεζοπορία για φέτος διοργανώνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Κοινότητα Μονολιίθου.

Η πεζοπορία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 27 Μαρτίου, κάτω από το επιβλητικό βουνό του Ακραμύτη, στην πανέμορφη διαδρομή από το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στη βορειοδυτική πλευρά του βουνού μέχρι το κέντρο του χωριού.
Η διαδρομή είναι πανέμορφη, κυρίως σε χωματόδρομο συνολικού μήκους 8,8 km, με πολλές εναλλαγές (θάλασσα, βουνό, βράχια, δάσος).

Στη διαδρομή θα γίνουν ξεναγήσεις από το μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου Διπλ. Ξεναγό κ. Πανάγο Κώστα αναφορικά με αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της περιοχής.
Στο τέλος της πεζοπορίας, στην πλατεία του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολίθου θα παραθέσει γεύμα μετά μουσικής έναντι 10 ευρώ ανά άτομο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πλήρως εμβολιασμένοι ή με νόσηση τριμήνου από τον Covid-19 ή με rapid test κατά τη συνήθη πρακτική και σε καλή φυσική κατάσταση. Τα παιδιά μέχρι 17 ετών πρέπει να συνοδεύονται. Εξοπλισμός: διπλές κάλτσες, καπέλο, μπατόν, σακίδιο, ελαφριά ρούχα, μικρή πετσέτα, νερό, ξηρά τροφή.

Από τη Ρόδο, και συγκεκριμένα από το Σαν Φραγκίσκο, θα αναχωρήσει πούλμαν χωρητικότητας 52 επιβατών για Μονόλιθο στις 08:45 π.μ. και θα επιστρέψει από Μονόλιθο για Ρόδο στις 15:30. Για όσους έρθουν με το αυτοκίνητό τους σημείο συνάντησης θα είναι το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής Σιαννών και ώρα έναρξης 10:40 π.μ.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:
Γιάννης Σταυλάς
Τηλ.: 6974388866,
email: istavlas@gmail.com.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας