Γ. Νικητιάδης: Aνοίγει μια νέα σελίδα για το Κίνημα Αλλαγής

Γ. Νικητιάδης: Aνοίγει μια νέα σελίδα για το Κίνημα Αλλαγής

Γ. Νικητιάδης: Aνοίγει μια νέα σελίδα για το Κίνημα Αλλαγής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αθήνα, στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky 100,8 «Εξήντα λεπτά Ενημέρωση», ο τέως υφυπουργός Τουρισμού πρώην βουλευτής του νομού και Γραμματέας Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι όμοιο με αυτό που έγινε στην Κύπρο με τον Αττίλα. Καταδικάζουμε απεριφράστως αυτή την εισβολή. Στηρίζουμε την Ουκρανία και τον λαό της. Ορθώς εστάλη βοήθεια. Θα πρέπει με κάθε άλλο τρόπο διπλωματικό τρόπο να βοηθήσουμε ώστε να είναι η Ουκρανία ανεξάρτητη», είπε ο κ. Νικητιάδης.

Σε ερώτηση για τη στάση που κρατάει το θέμα η αριστερά ο κ. Νικητιάδης είπε τα εξής:

«Η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι η πατριωτική θέση. Δεν θέλω να κατηγορήσω την αριστερά για έλλειψη πατριωτισμού. Επισημαίνω ότι δεν μπορούν να σταθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Τα πράγματα για μας είναι απολύτως ξεκάθαρα. Απεύχομαι να ζητήσουμε εμείς την ίδια βοήθεια».

Σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην οικονομία και τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση ο κ. Νικητιάδης δήλωσε: «Τα προβλήματα έχουν αρχίσει νωρίτερα. Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε βοήθεια δίδεται αυτή τη στιγμή για να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι είναι ορθή.

Είναι όμως ψίχουλα. Να θυμίσω τη λαθεμένη πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση με την απολιγνιτοποίηση .Έγινε με τέτοιο βίαιο τρόπο που δημιούργησε πρόβλημα. Η απολιγνιτοποίηση έγινε με σταθερό τόπο και παράλληλα με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ενισχύσει αυτούς που πραγματικά πάσχουν. Για τα καύσιμα έχουμε ζητήσει να υπάρξει πλαφόν».

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών.

«Είναι πολύ συγκεκριμένα τα μέτρα που προτείνουμε.
Δεν είναι μέτρα που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας. Να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά στρώματα που δεν μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια και τους μεγάλους λογαριασμούς που έρχονται», τόνισε ο κ. Νικητιάδης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντί να δίνει ψίχουλα πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη.

Σε ερώτηση για την απήχηση που έχουν τα μέτρα στην κοινωνία ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Εμείς καθημερινά βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να θέλει να μας ακούσει και να επιθυμεί να έρθει κοντά μας. Εκτιμώ ότι οι πολίτες θα αποκτήσουν ελπίδα ξανά. Εμείς καλούμε όλους να μετάσχουν στις διαδικασίες με τις οποίες θα καταθέτουμε τις θέσεις μας. Πολύ γρήγορα θα οδηγηθούμε στην αξιωματική αντιπολίτευση και γιατί όχι σε μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

Ο κ. Νικητιάδης κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές και όχι μόνο να μετάσχουν στις διαδικασίες εκλογής των εσωκομματικών οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.
«Θα δείτε ένα ΠΑΣΟΚ που είχατε χρόνια να δείτε και στο Βόρειο και στο Νότιο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο