Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 56χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 56χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 56χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 501 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 56χρονος που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 56χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στις 24 Μαρτίου 2016 μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν μεσημβρινές ώρες τον 56χρονο έξω από το σπίτι του και σε έλεγχο που έκαναν – παρουσία δικαστικού λειτουργού- εντός αυτού διαπίστωσαν ότι κατείχε κάθε λογής ναρκωτικές ουσίες!

Οι αστυνομικοί βρήκαν σε αυτό τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν από ένα γραμμάριο κοκαΐνης και μία ακόμα αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε 1,5 γραμ. της ίδιας ουσίας, μία συσκευασία που περιείχε 0,6 γραμ. ηρωίνης, μία πλαστική συσκευασία με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη μικτού βάρους 3,2 γραμ. και μία δεύτερη συσκευασία με την ίδια ουσία μικτού βάρους 0,4 γραμ., τρεις συσκευασίες βάρους ενός γραμμαρίου, 0,5 γραμ. και 2,3 γραμ. αντίστοιχα ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, τρία χάρτινα κυπελάκια που περιείχαν σπόρους κάνναβης προς ανάπτυξη μέσα σε εμποτισμένο βαμβάκι, το χρηματικό ποσό των 866 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης σε άλλη κατοικία που ανήκει στον 56χρονο οι αστυνομικοί εντόπισαν μία ακόμα ζυγαριά ακριβείας. Όλα τα ναρκωτικά, τα χρήματα και τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ενώ ο 56χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος απολογούμενος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή, είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και είχε ισχυριστεί πως οι ποσότητες των ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή του, προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς είχε δηλώσει ότι εργαζόταν σε δύο δουλειές, γεγονός που του επέτρεπε να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα για τις ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του τα οποία μεγάλωνε μόνος του, καθώς η σύζυγός του λόγω ασθενείας απεβίωσε μερικά χρόνια πριν. Ήταν τότε που λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης, είχε αρχίσει να κάνει χρήση ακατέργαστης κάνναβης αλλά και άλλων ουσιών όπως κοκαΐνη και ηρωίνη.

Δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του ο 56χρονος, είχε πει ότι μετέβη στον καταυλισμό των Ρομά στη Ρόδο προκειμένου να προμηθευτεί την ποσότητα που χρειαζόταν για μία δύο μέρες. Εκεί ο «προμηθευτής» του τον ρώτησε αν ήθελε μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών , καθώς ο ίδιος θα έφευγε για την Αθήνα και έτσι ο 56χρονος θα τα έπαιρνε σε καλύτερη τιμή αλλά παράλληλα δεν θα χρειαζόταν να ψάχνει κάθε δύο ημέρες για τη δόση του.

Πράγματι ο 56χρονος δέχτηκε και πήρε τα ναρκωτικά, όπως του τα έδωσε ο Ρομά έναντι του ποσού των 500 ευρώ. Αυτές τις ουσίες, οι οποίες μάλιστα ήταν συσκευασμένες, όπως του τις έδωσε ο Ρομά, βρήκαν οι αστυνομικοί. Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει δε ότι με αυτές θα περνούσε περί τις 15-20 ημέρες.

Ο 56χρονος είχε αρνηθεί ότι ουδέποτε είχε διαθέσει σε άλλον ναρκωτικά και είχε επισημάνει πως οι ουσίες προορίζονταν για δική του αποκλειστικά χρήση. Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 56χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισήης του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η δίκη του έγινε προχθές και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, έκρινε τον 56χρονο ένοχο αλλά ατιμώρητο.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών