Μιχάλης Σταματιάδης: Το ΚΕΠ του δήμου Χάλκης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση

Μιχάλης Σταματιάδης: Το ΚΕΠ του δήμου Χάλκης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση

Μιχάλης Σταματιάδης: Το ΚΕΠ του δήμου Χάλκης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση, το θέμα που αφορά την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται στο ΚΕΠ του Δήμου, ζητά με επιστολή του προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Μιχάλης Σταματιάδης.

Στην επιστολή του σημειώνεται:
«Υποβάλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι το παρακάτω θέμα, που αφορά την άθλια κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης, που βρίσκεται το ΚΕΠ του Δήμου Χάλκης, τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.

Η αθλιότητα του ΚΕΠ της Χάλκης, έρχεται να προστεθεί στα βουνά των σκουπιδιών στον χώρο της δήθεν ανακύκλωσης, στην ανύπαρκτη ανακύκλωση, στο δημοτικό νερό που δεν πίνεται, στα προβλήματα των φρεατίων της αποχέτευσης τους καλοκαιρινούς μήνες και άλλα πολλά.

Ο Δήμαρχος Χάλκης, αντί να ενσκήψει και να επικεντρωθεί στα πολλά και σοβαρά προβλήματα της Χάλκης, σπαταλάει τον χρόνο του σε ταξίδια-κρουαζιέρες για κούφιες βραβεύσεις και παραπλανητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Το θέμα αυτό δεν εισήχθη στο Δ.Σ. στις 02/03/22. Αναμένουμε να εισαχθεί στο επόμενο Δ.Σ.

Χάλκη 01/03/2022
ΠΡΟΣ
Tον κ. Δημήτρη Φραγκάκη
Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χάλκης.

Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλούμε όπως εισάγετε το ανώτερο θέμα, ως δεύτερο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 02/03/2022, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την άμεση επισκευή των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζει ο χώρος του ΚΕΠ του Δήμου Χάλκης από τον Οκτώβριο του 2019.

Δυστυχώς, από την ημερομηνία μετακίνησης του ΚΕΠ του Δήμου Χάλκης, από το δημαρχείο στον χώρο όπου φιλοξενείται όλο το τελευταίο διάστημα, είναι γνωστά τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται και εντούτοις δεν επεδείχθη από την πλευρά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά, κανένα ενδιαφέρον προκειμένου να επισκευαστούν σημαντικότατες ατέλειες του χώρου, όπως επιγραμματικά τις παρουσιάζουμε κατωτέρω, καθώς και αναφέρονται στις σχετικές επιστολές του αρμόδιου υπαλλήλου του ΚΕΠ του δήμου Χάλκης, προς τον δήμο Χάλκης με κοινοποίηση στο γραφείο δημάρχου.

1. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που συνημμένα υποβάλλουμε προς το δημοτικό συμβούλιο, η οροφή και οι πλαϊνοί τοίχοι, παρουσιάζουν σοβαρή διάβρωση, σε βαθμό που κάθε φορά που βρέχει, ο εσωτερικός χώρος του ΚΕΠ Χάλκης μοιάζει με λίμνη, όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες.
Σήμερα 1 Μαρτίου 2022, μετά τη βροχή που ενέσκηψε, ο χώρος του ΚΕΠ είναι και πάλι πλημμυρισμένος.

2. Τα πορτοπαράθυρα του εν λόγω χώρου, λόγω της παλαιότητάς τους, έχουν αποσαθρωθεί πλήρως, είναι ετοιμόρροπα να διαλυθούν, δεν προστατεύουν καθόλου από τα καιρικά φαινόμενα, τη βροχή, τον αέρα και το κρύο και κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ατύχημα.

3. Το κλιματιστικό μηχάνημα, που φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες, έχει πάθει βλάβη από τον Οκτώβριο του 2021, δηλαδή πριν από έξι περίπου μήνες, με αποτέλεσμα όλο τον χειμώνα να μη λειτουργεί, βασανίζοντας από το κρύο, τόσο τον εργαζόμενο υπάλληλο, όσο και τους επισκέπτες – δημότες του ΚΕΠ, οι οποίοι επισκέπτονται τον χώρο για να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους.

Όπως φαίνεται από τις τρεις τελευταίες επιστολές του, τις οποίες απέστειλε προς τον Δήμο με κοινοποίηση στο γραφείο δημάρχου ο υπάλληλος του ΚΕΠ, ζητώντας λύση στα απαράδεκτα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο εργασίας του, όλα τα προβλήματα που προαναφέρουμε, είναι γνωστά προ μακρού χρόνου και προφορικά αλλά και εγγράφως στη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο προσωπικά, χωρίς να δίνεται καμία λύση στον δημοτικό αυτό χώρο εργασίας, ο οποίος εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό δημοτών και τους επισκέπτες της Χάλκης.

Επειδή θεωρούμε ότι η αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά, έχει πλέον χαρακτηριστικά βαρύτατης αναλγησίας σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, σας ζητούμε να εισάγετε εκτός ημερήσιας διάταξης το ανωτέρω θέμα, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας/2/2022, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την άμεση επισκευή των ζημιών του ΚΕΠ του δήμου Χάλκης».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης