Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ (βίντεο)

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ (βίντεο)

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4320 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ, από τον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου στον Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή.

Στην τελετή, η οποία έγινε στην έδρα της 95 ΑΔΤΕ στο Στρατόπεδο «Στρατηγού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΧΑΚΗ» στα Κοσκινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνιος Καμπουράκης, οι Πρόεδροι: Απόστρατων Αξιωματικών ν. Δωδεκανήσου Αντιστράτηγος ε.α. Μηνάς Παπαδάκης, ΕΒΕΔ κ. Ιωάννης Πάππου και ΤΕΕ κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, εκπρόσωποι των λοιπών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εθνοφύλακες, έφεδροι αξιωματικοί, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Η τελετή διεξήχθη με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο οποίος έχει αναλάβει Υποδιοικητής ΑΣΔΕΝ.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και εξαιρετικά υπερήφανος, που διετέλεσα Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», ενός κορυφαίου Σχηματισμού του Στρατού μας. Τιμώ ιδιαίτερα όλους τους προκατόχους μου, οι οποίοι δημιούργησαν μία θετική παράδοση για τη Μεραρχία, που της δίνει τη δυνατότητα να κινείται με συνεχή ανοδική πορεία και επιτυχία στο πέρασμα των χρόνων.

Πιστοί στις παραδόσεις και αναλογιζόμενοι την τεράστια ευθύνη που επωμισθήκαμε, εργαζόμενοι ημέρα και νύχτα, πετύχαμε την επίτευξη όλων των ΑΝΣΚ, που θέσαμε ώστε η 95 ΑΔΤΕ να αποτελέσει δύναμη αποτροπής και πόλο σταθερότητας στην περιοχή της Νότιας Δωδεκανήσου.

Το έργο που επιτεύχθηκε σημαντικότατο, αποτέλεσμα συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας όλων μας, με ορθολογικό προγραμματισμό, με αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με πλήρη εκμετάλλευση των υπαρχόντων μέσων, αλλά και με την πλέον πρόσφορη διαχείριση των διατιθέμενων οικονομικών πόρων» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδώρου.

Ο απερχόμενος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του, τους προηγούμενους Διοικητές της Μεραρχίας και τους συναδέλφους του που υπηρέτησαν σε αυτήν διότι δημιούργησαν την υπάρχουσα παράδοση, με τις υφιστάμενες δομές, διευκολύνοντας το έργο του, αλλά και τις τοπικές αρχές για την άψογη πολυεπίπεδη συνεργασία και τον κάθε πολίτη της Ρόδου και των νησιών, για την απλόχερη αγάπη που του χάρισαν.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διοίκησή του, η οποία, όπως είπε, «θα είναι ανθρωποκεντρική, σύμφωνη με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας την τελευταία δεκαετία σε οικονομικό, υγειονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τον σε εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον με τάσεις αναθεωρητισμού, νέων ισορροπιών και περαιτέρω επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης.

Ωστόσο, το μοναδικό αγαθό, το οποίο οι συμπατριώτες μας επιβάλλεται να έχουν χωρίς εκπτώσεις, είναι αυτό της άμυνας και της ασφάλειας, προϊόν που παρέχεται από εμάς. Γι’ αυτό επιβάλλεται η καθημερινή υπέρβαση σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, στη μέριμνα για το προσωπικό μας, στην εκπαίδευση, στη συντήρηση του υλικού, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και κυρίως στην πειθαρχία».

Ο κ. Βακεντής είπε επίσης πως θα συνεχίσει τη συνεργασία της 95 ΑΔΤΕ με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους λοιπούς φορείς της περιοχής μας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει στον στενό του φίλο και συμμαθητή Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου «τις θερμές ευχαριστίες όλων για την πολύτιμη προσφορά του και τις ειλικρινείς τους ευχές για προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ».

Μετά το πέρας της τελετής από εκπροσώπους της Μεραρχίας, των τοπικών αρχών και φορέων δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και στον απερχόμενο διοικητή της 95 ΑΔΤΕ και Υποδιοικητή ΑΣΔΕΝ κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών