Γιάννης Δ. Πάππου: Το Επιμελητήριο πρέπει να γυρίσει σελίδα

Γιάννης Δ. Πάππου: Το Επιμελητήριο  πρέπει να γυρίσει σελίδα

Γιάννης Δ. Πάππου: Το Επιμελητήριο πρέπει να γυρίσει σελίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 421 ΦΟΡΕΣ

Τις πρώτες…αναγνωριστικές δηλώσεις του ως υποψήφιος για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ) στις εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους, έκανε χθες ο κ. Γιάννης Πάππου του Δημητρίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για «παρακμή και στασιμότητα» που υπάρχει από την απερχόμενη Διοίκηση.

Ο κ. Πάππου, ξεκίνησε με την εξής δήλωση για την απόφασή του να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές: «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο των Δωδεκανήσων μας, πρέπει να γυρίσει σελίδα. Όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε προς την ευημερία. Αρκετά, όπως γνωρίζετε όλοι, με την παρακμή και τη στασιμότητα. Προσωπικά, έχω αναλάβει την ευθύνη να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου, πέρα από οποιοδήποτε κόμμα, ψηφοδελτίου το οποίο θα διεκδικήσει την Προεδρία και κατά βάση την ηγεσία του Επιμελητηρίου μας.

Η παράταξή μας, αγκαλιάζει όλους τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες των Δωδεκανήσων μας. Ο συνδυασμός μας, όπως σας είπα, τους αγκαλιάζει όλους και όλους τους θέλουμε δίπλα μας, μαζί μας. Όλες εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις. Το στοίχημα της επόμενης μέρας, τόσο των Μνημονίων, της πανδημίας αλλά και του πολέμου, όπως όλοι γνωρίζετε, πρέπει να το κερδίσουμε. Κανείς μα κανείς δεν περισσεύει από μία τέτοια προσπάθεια. Αλλαγή σελίδας, λοιπόν, για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, για την ευημερία του επιχειρείν.

Κληθείς, στη συνέχεια, ο ίδιος να αναλύσει τα όσα ανέφερε περί «παρακμής και στασιμότητας» και αν αυτό που εννοεί είνι ότι, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει γίνει αυτό που έπρεπε από το Επιμελητήριο για τα Δωδεκάνησα, είπε: «Ακριβώς αυτό ανέφερα: όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μία παρακμή και μία στασιμότητα από την απερχόμενη Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Δεν έχει γίνει τίποτα για τα προβλήματα των επιχειρηματιών και των εμπόρων που ταλανίζουν τόσα χρόνια όλους μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε, με όλο το team που θα ενσωματώσει το ψηφοδέλτιό μας, το οποίο όπως σας είπα θα είναι ανεξάρτητο, να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Αλλά πως θα τα λύσουμε; Με δουλειά και με διεκδίκηση. Θα διεκδικήσουμε, οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν έχουμε απέναντί μας. Σήμερα αυτό, όπως γνωρίζετε όλοι σας, δεν το βλέπουμε».

Ρωτήθηκε, ακόμη, εκτός από τα στενά συμφέροντα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, εάν το Επιμελητήριο πρέπει να ενδιαφέρεται και για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας. Όπως είπε, ο υποψήφιος Πρόεδρος, καταρχήν συζητούν με πολλούς επιχειρηματίες, νιώθουν την αγωνία τους την καθημερινή και όλα αυτά θα τα εντάξουν στο πρόγραμμά τους και είναι πολύ φυσικό να τους απασχολήσουν όλα αυτά τα θέματα.

Όσο για το αν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), είπε ότι, αυτή τη στιγμή, συζητούν με πάρα πολλούς και όλα αυτά τους προβληματίζουν από τώρα. Και συμπλήρωσε: «Εμείς θα δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση και στη λειτουργία του ΓΕΜΗ γιατί σήμερα οι επιχειρηματίες και όχι μόνο, και οι απλοί πολίτες, έχουν τεράστια προβλήματα. Καθημερινά προβλήματα και θα έλεγα και επιβίωσης. Άρα, το πρόγραμμά μας θα πρέπει να είναι τέτοιο που να δίνουμε λύσεις. Και όταν λέμε λύσεις, πραγματικές λύσεις».

Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τις επιστρεπτέες προκαταβολές που δόθηκαν σε επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τον κ. Πάππου, πολλοί λένε ότι αυτές οι επιστρεπτέες προκαταβολές πρέπει να δοθούν πίσω, όπως και η κυβέρνηση. Στόχος δικός τους είναι να μη δοθούν πίσω οι επιστρεπτέες προκαταβολές «διότι βαλλόμαστε με Μνημόνια εδώ και δώδεκα χρόνια, έχουμε το πρόβλημα της πανδημίας, έχει έρθει και το πρόβλημα του πολέμου και, όπως καταλαβαίνετε, είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας ν’ ανταπεξέλθουμε. Άρα, όλα αυτά θα τα βάλουμε πάνω στο τραπέζι και πιστεύω ότι με τη διεκδίκηση και την πολλή δουλειά θα δώσουμε λύση στα προβλήματα όλων των επιχειρηματιών και όχι μόνο», τόνισε.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να απαντήσει, αν ήταν σήμερα ο ίδιος Πρόεδρος που ΕΒΕΔ, στη συγκυρία που είμαστε, τι θα ζητούσε από την κυβέρνηση, και είπε:
«Θα ζητούσα πάρα πολλά πράγματα με διεκδίκηση. Σήμερα αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας εμείς οι ίδιοι, με τη διεκδίκηση και την εργασία, την καθημερινή δουλειά. Εγώ πιστεύω ότι αυτό σήμερα δεν γίνεται. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά».

Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανακούφιση της κρίσης, είπε ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι θετικά αλλά δεν φθάνουν αφού χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα μια και έχουμε τα Μνημόνια, την πανδημία, είναι και ο πόλεμος, που δημιουργούν πρόβλημα σε όλους μας και απαιτούνται να γίνουν πολύ περισσότερα.

Κλείνοντας, έκανε γνωστό ότι
θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του σε συνέντευξη Τύπου που προγραμματίζει τον Μάιο, κατά την οποία θα εξειδικεύσει το πρόγραμμα του συνδυασμού του ξεχωριστά για κάθε τομέα. Και δήλωσε: «Εγώ πιστεύω, προσωπικά, ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος και τα προβλήματα των επιχειρηματιών και όχι μόνο θα τεθούν στη σωστή βάση και θα διεκδικήσουμε την επίλυσή τους».

Ο Γιάννης Πάππου του Δημητρίου μαζί με υποστηρικτές του
Ο Γιάννης Πάππου του Δημητρίου μαζί με υποστηρικτές του

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών