Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής το Πάσχα στη Ρόδο

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής το Πάσχα στη Ρόδο

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής το Πάσχα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 25 Μαρτίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3285

ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΕΛΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Θα εξετάση Δωδεκανησιακά ζητήματα

Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλής θα αφιχθή εις Ρόδον κατά τας εορτάς του Πάσχα, προκειμένου να παραμείνη ενταύθα επί τινας ημέρας. Η επίσκεψις του κ. Πρωθυπουργού μετα;της συζύγου του εις την Ρόδον θα πραγματοποιηθή «εκτός απροόπτου», συμφώνως προς τας σχετικάς επί του θέματος πληροφορίας.
Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, κατά την διάρκειαν της εις Ρόδον παραμονής του θα εξετάση διάφορα Δωδεκανησιακά ζητήματα, καθώς και τη νπρόοδον του Τριετούς Προγράμματος Αναπτύξεως της Δωδεκανήσου, το οποίον είχε καταρτισθή και εξαγγελθή κατά την διάρκειαν παλαιοτέρας επισκέψεως του κ. Καραμανλή.

ΑΥΡΙΟΝ ΘΑ «ΓΥΡΙΣΘΟΥΝ» ΣΚΗΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΤΟ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
Αύριον την πρωΐαν το συνεργείον των Γερμανών κινηματογραφιστών θα «γυρίση» διαφόρους σκηνάς εις την πόλιν της Ρόδου, ιδίως δε στιγμιότυπα από Δωδεκανησιακούς χορούς που θα εκτελέση το δημοτικόν μπαλέττο. Ο επικεφαλής του συνεργείου υπεσχέθη ότι θα αποστείλη αργότερον μίαν «κόπια» της ταινίας ως δώρον προς τον Δήμον Ρόδου.

ΗΡΧΙΣΕΝ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΟΣ
Κατ’ ανακοίνωσιν εκ του υπουργείου Προνοίας, ήρχισεν, εις τα κρατικά ιατρεία όλης της χώρας, εμβολιασμός παίδων κατά της πολιομυελίτιδος. Τονίζεται σχετικώς ότι η εποχή της Ανοίξεως θεωρείται η πλέον κατάλληλος δια τον εμβολιασμόν δια πρώτην φοράν, παιδίων όσον και δια την συμπλήρωσιν του κύκλου των εμβολίων.

ΤΑ ΑΛΑΤΟΥΧΑ ΣΤΑΓΟΝΙΑ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑΣ ΖΗΜΙΑΣ
Κατά πληροφορίας μας, εκπρόσωποι της Διεθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, της ΑΤΕ και της Ε.Γ.Σ.Δ. πραγματοποιούν επίσκεψιν εις τα διάφορα χωρία προς εξακρίβωσιν των ζημιών εις τας καλλιεργείας, κατόπιν της προ ημερών ενσκηψάσης νέας κακοκαιρίας. Ελπίζεται ότι μέχρι της αύριον θα έχη περατωθή η έρευνα και θα υποβληθή η έκθεσις.
Σχετικώς αναφέρεται ότι αι προσκληθείσαι ζημίαι ήσαν μεγαλύτεραι λόγω του ότι της ανεμοθυέλλης δεν επηκολούθησε βροχή και τοιουτοτρόπως τα αλατούχα σταγονίδια παρέμειναν επί των φυτών.

ΣΕΙΡΑ ΝΕΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ, (Ιδ. ανταπόκρισις). Ενώ συνεχίζονται αι εργασίαι αρδευτικών γεωτρήσεων εςι Αρκάσαν, ελήφθη τηλεγραφική εντολή εκ μέρους του υπουργείου Γεωργίας, όπως το συνεργείον γεωτρήσεως προβλή εις μίαν αρδευτικήν γεώτρησιν εις Κήπον της περιοχής Αφιάρτη της κοινότητος Μενετών.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΝ ΧΩΡΙΟ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΡΟΝ
ΛΕΡΟΣ (Ιδ. ανταπόκρισις). Υπό του Λερίου μεγαλοεπιχειρηματίου κ. Μιχαήλ Ζέκκου απεφασίσθη η αξιοποίησις της παραθαλασίου περιοχής Κατσούνι, δια της δημιουργίας Τουριστικού χωριού. Σχετικώς ενημερώθη ο κ. Νομάρχης, ο οποίος εξεδήλωσε ζωηρότατο ενδιαφέρον.

ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ
Χθες κατέπλευσε εις Ρόδον το ατμόπλοιον «Αθήναι» με ξένους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου.
Εξ άλλου σήμερον αναμένονται να καταπλεύσουν εις Ρόδον τα τουριστικά ατμόπλοια «Στέλλα Μάρις» και «Αγαμέμνων».

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...