Μια λατρεία που έγινε …συνήθεια στην Τελχινίδα

Μια λατρεία που έγινε …συνήθεια στην Τελχινίδα

Μια λατρεία που έγινε …συνήθεια στην Τελχινίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Με την επίτευξη του βασικού τους στόχου, του πρωταθλήματος Δωδεκανήσου, ολοκλήρωσαν μια εξαιρετική φετινή αγωνιστική πορεία οι Κορασίδες της Τελχινίδας. Έμειναν αήττητες στην Α’ φάση (10 στα 10) κι επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους, νικώντας στον ημιτελικό του Final Four τον Διαγόρα και στον μεγάλο τελικό τον Φοίνικα.

Οι μικρές της Τελχινίδας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Νεανίδων, πήραν και αυτές τον φετινό τίτλο, τον τρίτο σερί, και θα εκπροσωπήσουν τα Δωδεκάνησα στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Ο τελικός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό της Κρεμαστής και τον παρακολούθησαν πολλοί φίλοι και των δύο ομάδων. Οι αθλήτριες του Νίκου Τσιντομηνά μπήκαν αποφασισμένες από το 1ο σετ, κάλυψαν με επιτυχία την απουσία των βασικών κεντρικών τους και εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου με αποτέλεσμα να πάρουν εύκολα το 1ο σετ με 25-18.

Στο επόμενο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν από την αρχή μαζί στο σκορ, με την Τελχινίδα να φτάνει πρώτη σε σετ μπολ με 24-23. Ένα άουτ σερβίς κι ένα φιλέ έφεραν τον Φοίνικα πολύ κοντά την κατάκτηση του σετ με 24-25, η Τελχινίδα όμως αντέδρασε και με δύο πόντους από επιθέσεις της Γκιζέττη κι έναν άσο της Τσιλιμίγκα έκανε το 27-25 και το 2-0 σετ.
Στο 3ο σετ οι γηπεδούχες απέκτησαν από την αρχή μια διαφορά την οποία και συντήρησαν έως το τέλος του σετ (18-25), για να μειώσουν σε 2-1.

Στη συνέχεια, τα κορίτσια της Τελχινίδας ήταν καλύτερα και με επίδειξη ισχύος έφθασαν να προηγούνται με 18-9 και 22-15, κερδίζοντας τελικά το σετ με 25-20 κι έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή.

Η «εικόνα» του αγώνα:
ΡΣΦΠ Τελχινίς-ΑΕΣΠ Φοίνικας 3-1 σετ σε 106΄(25-18 σε 22΄,27-25 σε 31΄,18-25 σε 27΄και 25-20 σε 25΄)
Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς, Κέλυ Δαουτοπούλου)
Μελίνα Γιακουμάρου, Σταματίνα Γκιζέττη (42 πόντοι), Νικολέτα Γκίκα (λ), Μιχαέλα Ευσταθίου (4π), Κριστιάνα Ζντράβα (7π), Κάλλια Θαρρενάκη (9π), Ευρυδίκη Μαθιουδάκη, Γκιουλ Μπεκίρογλου (3π), Κωνσταντίνα Μωραΐτη, Χρυσή Παρίση, Ιωάννα-Μαρία Ζωγράφη, Δέσποινα Μαστόρου (λ), Παρασκευή Τσιλιμίγκα (2π) και Ιωάννα Χατζηδάκη.

Φοίνικας: (Νίκος Αντωνιάδης) Ηλέκτρα Σκαρτσίλη, Ραφαέλα Κουκιά, Αλεξάνδρα Τοντόροβα, Ηλιάνα Νόβα, Γεωργία Τριανταφύλλου, Ραφαέλα Γιάννη, Ελένη Πότσου, Μαρία Μπαλάκη, Δήμητρα Γιάννη, Σωτηρία Τύπου και Δανάη Καραγιάννη (λ).

Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Σωτήρης Σταματίου, η Μαίρη Παπαδούλη και η Μαρίνα Παπαβασιλείου.

Μία ημέρα πριν τον τελικό είχαν προηγηθεί οι ημιτελικοί αγώνες, με τον Φοίνικα να επικρατεί του Ροδίων Άθλησις με 3-0 και την Τελχινίδα να παίρνει την πρόκριση, νικώντας τον Διαγόρα με 3-1 σετ.
ΡΣΦΠ Τελχινίς-ΓΣ Διαγόρας 3-1 σετ σε 94΄(20-25 σε 27΄,25-12 σε 22',25-20 σε 25΄και 25-14 σε 20΄)

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς, Κέλυ Δαουτοπούλου)
Μελίνα Γιακουμάρου, Σταματίνα Γκιζέττη, Νικολέτα Γκίκα (λ), Μιχαέλα Ευσταθίου, Κριστιάνα Ζντράβα, Κάλλια Θαρρενάκη, Ευρυδίκη Μαθιουδάκη, Γκιουλ Μπεκίρογλου, Κωνσταντίνα Μωραΐτη, Χρυσή Παρίση, Αλέξια Γκιάτα, Λυδία Ξένου (λ), Παρασκευή Τσιλιμίγκα και Ιωάννα Χατζηδάκη.

Διαγόρας: (Λοΐζος Παπακωνσταντίνου) Μαγκαφά, Μοσχίδη, Κυπριώτη, Ζαμπετούλα, Χαμίτ (λ), Τσιριμπή, Ντερβίση, Χατζησταυρίδη, Μπαρκα και Μάλαμα.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Μαίρη Παπαδούλη, Ευθύμης Καλημεράκης και Στέφανος Τσαλίκης.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου