Στην Εισαγγελία η δικογραφία για την απόδραση του Αλβανού που απέδρασε από το νοσοκομείο

Στην Εισαγγελία η δικογραφία για την απόδραση του Αλβανού που απέδρασε από το νοσοκομείο

Στην Εισαγγελία η δικογραφία για την απόδραση του Αλβανού που απέδρασε από το νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 272 ΦΟΡΕΣ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου παραδόθηκε χθες η δικογραφία της υπόθεσης απόδρασης 31χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής από το νοσοκομείο της Ρόδου όπου βρίσκονταν φρουρούμενος.


Ο αλλοδαπός που τελικά στις 24 Μαρτίου εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χώρο του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, έπασχε από κορωνοϊό και έτσι μετά τη σύλληψή του συνεχίστηκε η νοσηλεία του, έως και χθες οπότε και αναμενόταν να πάρει εξιτήριο ή το αργότερο σήμερα. Στη συνέχεια ο αλλοδαπός εκτιμάται ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές της Κρήτης όπου κρατείται για άλλη υπόθεση.


Σε ό,τι αφορά την απόδραση από το νοσοκομείο της Ρόδου, ήδη η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου που ασχολήθηκε με το θέμα έχει σχηματίσει δικογραφία για τα αδικήματα της διασποράς της πανδημίας και της απόδρασης σε βάρος του 31χρονου, την οποία και παρέδωσε χθες – σύμφωνα με πληροφορίες – στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρων. Οι διώξεις αυτές πάντως είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ έχουν παρέλθει και τα χρονικά όρια του αυτοφώρου και ως εκ τούτων ο αλλοδαπός κατηγορούμενος θα κληθεί το επόμενο διάστημα, όταν προσδιοριστεί η υπόθεση, να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονταν και οι δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν τον αλλοδαπό όταν απέδρασε, ωστόσο επειδή τον εντόπισαν και εντός του χρονικού ορίου που τους δίδεται από τον νόμο, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος τους.


Υπενθυμίζεται ότι ο αλλοδαπός είχε μεταφερθεί από τις φυλακές όπου κρατείται για άλλη υπόθεση, στο νησί μας για να δικαστεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, κατηγορούμενος για κλοπές που φέρεται να έχει διαπράξει στις 15 Φεβρουαρίου 2017. Ωστόσο νωρίς το πρωί της ημέρας της δίκης και στη διάρκεια της κράτησής του στο Α.Τ. Ρόδου, παρουσίασε δυσφορία και πυρετό. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και μάλιστα είχε και επιπλοκές στο αναπνευστικό. Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του.

Παρέμεινε εκεί έως τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, το πρωί της μέρας εκείνης οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν διαπίστωσαν ότι έλειπε από το δωμάτιό του! Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην τοπική αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες για να τον εντοπίσουν.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», ο αλλοδαπός κρατούμενος μόλις κατάφερε να βγάλει τις χειροπέδες που φορούσε βγήκε από τη σκάλα έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου στο πίσω μέρος και από εκεί, κινήθηκε πεζός προς τα Κρητικά. Ο 31χρονος έφθασε μέχρι το λιμάνι της Ρόδου όπου, αφού εντόπισε εγκαταλελειμμένο κτήριο διέμενε εκεί, μέχρι και την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022. Όμως καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να προμηθευτεί φάρμακα.

Για τη μετάβασή του αυτή, ο αλλοδαπός φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι μίσθωσε ταξί από την περιοχή της Νέας Μαρίνας, το οποίο και τον μετέφερε στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.


Λίγη ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα μετά τις 12 το μεσημέρι στις 24 Μαρτίου 2022, εντοπίστηκε μέσα σε χώρο του νοσοκομείου κοντά στην ογκολογική κλινική και συνελήφθη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός, ο 31χρονος Αλβανός είχε ξυρίσει το κεφάλι και τα γένια του!

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες