Δικάζονται δύο Τούρκοι που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Δικάζονται δύο Τούρκοι που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Δικάζονται δύο Τούρκοι που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την επόμενη εβδομάδα, δύο Τούρκοι ηλικίας 32 και 26 ετών που συνελήφθησαν πέρυσι το καλοκαίρι, ανοικτά του Καστελλορίζου και κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.


Οι αλλοδαποί κατηγορούνται για επικίνδυνες παρεμβάσεις σε συγκοινωνία πλοίων με πρόκληση κινδύνου σε ανθρώπους, βία κατά υπαλλήλων τελεσθείσα από κοινού, παράνομη είσοδο στη χώρα και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, ωστόσο εξ αρχής αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται.


Μάλιστα το ίδιο είχαν ισχυριστεί και κατά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ρόδου, ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου κρατούνται έως και σήμερα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυκτα την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 όταν το πλωτό σκάφο του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο κινούνταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.


Πιο συγκεκριμένα, το ταχύπλοο σκάφος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου από το Καστελλόριζο.


Άμεσα οι λιμενικοί που επέβαιναν στο πλωτό σκάφος κάνοντας χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και άλλων μέσων ζήτησαν από τους επιβάτες του ταχύπλοου σκάφους να σταματήσουν, όμως εκείνοι αγνόησαν τις εντολές. Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια κινήθηκε επικίνδυνα και αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού Σώματος!


Τότε οι λιμενικοί έριξαν βολές σε ασφαλές τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου σκάφους καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες Τουρκικής καταγωγής ηλικίας 32 και 26 ετών αντίστοιχα.
Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κ. Μαρία Mανώλακα προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δήλωσαν ότι μετέφεραν το σκάφος για λογαριασμό άλλου συμπατριώτη τους που βρίσκεται στην Τουρκία από τη μία πόλη στην άλλη και καθώς έμειναν από καύσιμα, σταμάτησαν για να βάλουν στη μηχανή βενζίνη. Τότε έγιναν αντιληπτοί από τους λιμενικούς.


Όταν οι δύο Τούρκοι αντιλήφθησαν το πλωτό σκάφος του ελληνικού ναυτικού, σύμφωνα πάντα με τις απολογίες τους, προσπάθησαν να διαφύγουν γιατί φοβήθηκαν. Οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό πλωτό του Λιμενικού Σώματος. Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια, οι οποίες με σύμφωνη γνώμη τούς έκριναν προσωρινά κρατούμενους και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στις 7 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων