Στο εδώλιο 28χρονος για την κατοχή χασίς

Στο εδώλιο 28χρονος  για την κατοχή χασίς

Στο εδώλιο 28χρονος για την κατοχή χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 391 ΦΟΡΕΣ

Για τον Ιούνιο προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση 28χρονου που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ποσότητα χασίς και δύο δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη του 28χρονου είχε γίνει στις 3 Αυγούστου 2018 μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν σε χωριό της Νότιας Ρόδου και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μία ζυγαριά ακριβείας.

Στη συνέχεια ο 28χρονος είπε στους αστυνομικούς για τα ναρκωτικά που είχε σπίτι του και ακολούθησε έρευνα εκεί, κατά την οποία βρέθηκαν 168 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και δύο δενδρύλλια ύψους 92 και 144 εκατοστών τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και μαζί με υπόλοιπα αναιρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 28χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε ότι τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, καθώς αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας δενδρυλλίων, ο 28χρονος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Ιωάννη Κοκκινογένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος είχε αρνηθεί κατά την απολογία του τα όσα του καταλογίζονται και είχε ισχυριστεί πως είναι χρήστης ναρκωτικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια (πριν από τη σύλληψη του) και πως τις ποσότητες τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο ίδιος είχε επίσης πει πως όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν του συνέβη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Τα προβλήματα υγείας που ακολούθησαν στάθηκαν η αιτία να ξεκινήσει η εξάρτησή του αυτή από την κάνναβη, κάτι για το οποίο δεν είχε καταφέρει έως τότε να αλλάξει με δικές του δυνάμεις. Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 28χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο