Σε πρόγραμμα απεξάρτησης 41χρονος κατηγορούμενος για δύο απόπειρες ληστείας

Σε πρόγραμμα απεξάρτησης 41χρονος κατηγορούμενος για δύο απόπειρες ληστείας

Σε πρόγραμμα απεξάρτησης 41χρονος κατηγορούμενος για δύο απόπειρες ληστείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες το πρωί για να απολογηθεί, ο 41χρονος που κατηγορείται για δύο απόπειρες ληστείας στο νησί μας.

Η σύλληψη του 41χρονου έγινε στις 28 Μαρτίου το απόγευμα με αφορμή την απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στην Ιαλυσό και τελικά διαπιστώθηκε ότι μερικές ημέρες πριν είχε επιχειρήσει το ίδιο σε βάρος 19χρονης στην πόλη της Ρόδου!

Για τον 41χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αριστείδη Τσάτσο, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας εισαγγελέως, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος επεσήμανε πως ουδέποτε έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, αντιθέτως η έως σήμερα έχει διαγράψει μία καλή πορεία ως άνθρωπος.

Ο ίδιος παραδέχτηκε τα όσα του καταλογίζονται, διευκρινίζοντας ότι όταν τα έκανε βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και συγκεκριμένα, ηρωίνης και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του. Όπως είπε ο 41χρονος, εδώ και ενάμιση χρόνο κάνει χρήση ηρωίνης, αντιλαμβανόμενος πλέον ότι έχει πρόβλημα, για αυτό και ο ίδιος ζήτησε να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης με τη βοήθεια των διωκτικών αρχών της περιοχής μας. Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή του, προσκόμισε τη σχετική ιατρική συνταγή αφού τα λαμβάνει, όπως είπε, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι για τον συλληφθέντα όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5 το απόγευμα την προηγούμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 στην Ιαλυσό όταν η 73χρονη που περπατούσε αμέριμνη στον δρόμο, ένιωσε την παρουσία ενός άνδρα. Ήταν ο 41χρονος ο οποίος με βία προσπάθησε να αφαιρέσει την τσάντα από την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία μάλιστα στην προσπάθειά του αυτή, έπεσε στο έδαφος. Τελικά ο 41χρονος αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του, προσπάθησε να τραπεί σε φυγή. Το όλο όμως περιστατικό το είδαν περίοικοι, οι οποίοι κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον δράστη, ενώ παράλληλα κλήθηκε και η αστυνομία η οποία και προέβη στη σύλληψή του.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού στον 41χρονο βρήκαν να κατέχει 20 φαρμακευτικά – ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή. Επιπλέον, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε επιχειρήσει και πάλι να ληστέψει μία 19χρονη κοπέλα, αυτή τη φορά στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κοπέλα στις 22 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα κινούνταν πεζή σε δρόμο της πόλης της Ρόδου, όταν την πλησίασε ο 41χρονος και επιχείρησε να της αφαιρέσει την τσάντα της με τη βία. Ούτε σε αυτή την περίπτωση ο δράστης κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο