Σε πολυτελές εστιατόριο – καφέ θα μετατραπεί το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου

Σε πολυτελές εστιατόριο – καφέ θα μετατραπεί το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου

Σε πολυτελές εστιατόριο – καφέ θα μετατραπεί το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8816 ΦΟΡΕΣ

«Έδωσαν τα χέρια χθες» Λίνα Μενδώνη και εκπρόσωποι Γαλλικού Ομίλου στην Αθήνα*

Σε διεθνή όμιλο διακεκριμένων εστιατορίων – καφέ θα ενοικιαστεί το Παλάτι των Ιπποτών στο νησί της Ρόδου μόλις ολοκληρωθούν μια σειρά από έργα που έχουν δρομολογηθεί, σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία που υπέγραψαν χθες αργά το βράδυ στην Αθήνα, Γάλλοι εκπρόσωποι της πολυεθνικής εταιρείας με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού έπειτα από σχετική πρόταση που κατατέθηκε από εκπροσώπους του Γαλλικού Ομίλου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έπειτα από επικοινωνία που είχαν με τις τοπικές αρχές του τόπου.

Οι πρώτες πληροφορίες, θέλουν την άμεση απομάκρυνση όλων των αρχαιοτήτων που υπάρχουν εντός του κτηριακού συγκροτήματος και τη μετατροπή του σε εστιατόριο χωρητικότητας 1.400 θέσεων!

Η λειτουργία του ανατέθηκε στον βραβευμένο και παγκοσμίως διακεκριμένο σεφ κο Λευτέρη Λαζάρου ενώ οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι σερβιτόροι θα είναι ντυμένοι ως ιππότες ενώ τα τραπέζια και το όλο τελετουργικό θα παραπέμπει στον Μεσαίωνα. Ανάλογο ενδιαφέρον για τη λειτουργία Ιταλικού Εστιατορίου – Τρατορίας, υπήρξε και από γνωστή ιταλική αλυσίδα αλλά η πρότασή τους απορρίφθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού με συνοπτικές διαδικασίες. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι υπήρξε σθεναρή αντίσταση από Περιφέρεια και Δήμο της Ρόδου, εκπρόσωποι των οποίων άσκησαν βέτο για τη χρήση του κτηρίου, επισημαίνοντας ότι αυτό το συγκρότημα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μιας πρώτης τάξεως πιτσαρία αντί για γκουρμέ εστιατόριο που προορίζεται!

Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού έπειτα από ολιγόλεπτη επικοινωνία που είχε με το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τετάρτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει τμήμα του κτηρίου και ως ιταλικό εστιατόριο – τρατορία, γεγονός που προκάλεσε συναισθήματα ικανοποίησης και ευφορίας στους τοπικούς μας εκπροσώπους.
Η παραχώρηση του κτηριακού συγκροτήματος για το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο θα είναι για 20 χρόνια και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενοίκια της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, τα οποία θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο.

* «Η Ροδιακή» εύχεται καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά σε όλους τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές μας.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»