Το σχολικό πρωτάθλημα στίβου και η ταλαιπωρία των αποστολών με …απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Το σχολικό πρωτάθλημα στίβου και η ταλαιπωρία  των αποστολών με …απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Το σχολικό πρωτάθλημα στίβου και η ταλαιπωρία των αποστολών με …απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1381 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί να μην το πήραμε και τόσο πολύ… χαμπάρι, αλλά πέρασαν τρία χρονάκια από το 2019, όταν έγιναν για τελευταία φορά σχολικοί αγώνες, αποτελώντας κι αυτοί ένα από τα «θύματα» της πανδημίας.

Φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκείων επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους, και στα Δωδεκάνησα διεξάγονται κανονικά οι διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και στίβου, για την ανάδειξη των πρωταθλητών με πρόκριση και στην επόμενη φάση.

Χθες λοιπόν, στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» πήραν μέρος στο πρωτάθλημα στίβου αθλητές κι αθλήτριες από σχολεία της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου και της Πάτμου, διεκδικώντας ένα «εισιτήριο» για τη β’ φάση, που σύμφωνα με πληροφορίες, αφού δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, θα γίνει στον Άγιο Κοσμά 8-10 Απριλίου. Η πανελλήνια φάση θα διεξαχθεί, αν όλα πάνε καλά, στην Πάτρα 14-15 Απριλίου, για την ανάδειξη των κορυφαίων.

* «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» βρέθηκε χθες στο γήπεδο του Κορακόνερου και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από την επανεκκίνηση του σχολικού αθλητισμού.

Ευθύνη του υπουργείου
Παιδείας η απαράδεκτη
ταλαιπωρία των αποστολών

Φέτος οι αγώνες, έγιναν στα… ξαφνικά, με το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώνει όλες τις Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αγώνων ανά την Ελλάδα την …τελευταία στιγμή, ώστε να προλάβουν τις απαραίτητες ημερομηνίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί απίστευτη ταλαιπωρία των μετακινούμενων αποστολών στους νησιωτικούς νομούς βάσει και των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Όσον αφορά τα Δωδεκάνησα, οι αποστολές από τα νησιά έφτασαν χθες το πρωί, οι αγώνες έγιναν κανονικά και μετά …έτρεξαν και πάλι ώστε να προλάβουν το καράβι για την επιστροφή τους. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων στα Δωδεκάνησα είναι απλώς ένα εκτελεστικό όργανο και τηρεί τις όποιες οδηγίες από την Κεντρική του Υπουργείου Παιδείας. Βάσει αυτού, δεν φέρει καμία ευθύνη για την ταλαιπωρία των αποστολών, αφού δεν διαχειρίζεται πλέον ούτε τα οικονομικά των αγώνων, έχοντας πια αρμοδιότητα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

Να σημειώσουμε εδώ πως οι όποιοι πρωταθλητές από τα Δωδεκάνησα, τουλάχιστον στον στίβο, θα συμμετάσχουν στη β’ φάση κι αν πάνε στην πανελλήνια, μπορεί αν επιστρέψουν στις βάσεις τους και να μπουν την… επομένη ξανά στο καράβι για νέο ταξίδι. Παλαιότερα η κατάσταση δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή, αφού εδώ και δέκα χρόνια δεν γίνονται αγώνες γυμνασίων ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Επίσης καταργήθηκε και η διανυκτέρευση των αποστολών που για τα νησιά ήταν αυτονόητο ώστε να ‘χει νόημα η συμμετοχή για διάκριση.

Περισσότερα για τις νέες φάσεις σε όλα τα αθλήματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες, όταν το Υπουργείο αποφασίσει να ενημερώσει της Επιτροπές…

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων