Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

Την χρονική περίοδο από 3 έως 9 Απριλίου 2022 διοργανώνεται στη Ρόδο από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – Βενετόκλειο η 2η Διεθνής Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “KeepinTouch: MakeTourismSustainable!”. Στο πρόγραμμα εκτός του Βενετοκλείου Λυκείου, συμμετέχουν σχολεία από τις χώρες Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία. Θέμα του προγράμματος είναι η «Βιώσιμη και Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, «Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες των σημερινών τουριστών και των περιοχών υποδοχής τους, προστατεύοντας ταυτόχρονα και ενισχύοντας τη δυνατότητα ικανοποίησης αντίστοιχων αναγκών στο μέλλον». Η θεματική ενότητα της Συνάντησης αυτής αφορά ειδικότερα στην Ηθική Διάσταση και στις Περιβαλλοντικές συνέπειες του Τουρισμού.

Συντονιστής του προγράμματος για το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου είναι ο Κ. Μαλλιάκας και στην Παιδαγωγική ομάδα συμμετέχουν οι καθηγητές/τριες: Δ. Γεωργαλλίδης, Μ. Μαδωνή, Ι. Λουλούς και Π. Παραγυιός. Στη συνάντηση εκτός από τους καθηγητές και τους μαθητές του Βενετοκλείου Λυκείου θα συμμετάσχουν εικοσιεπτά (27) εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης
- Δευτέρα 4 Απριλίου: Ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (8:30:00 π.μ.). Επίσημη υποδοχή και ξενάγηση στο Δημαρχείο (12:00). Παρουσιάσεις εργασιών στην αίθουσα του «Ιδρύματος Σταματίου» (4:00 μ.μ.)

- Τρίτη 5 Απριλίου: Ολοήμερη εκδρομή στην ανατολική πλευρά του νησιού (Πηγές Καλλιθέας, Λίνδος, Εργαστήριο Κεραμικών «Μπόνης», Επτά Πηγές).

- Τετάρτη 6 Απριλίου: Εκδήλωση στο ΙΕΚ Τουρισμού (Θέρμαι) με θέμα τον «Αειφόρο Τουρισμό», με προσκεκλημένους ως ομιλητές, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ροδίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (10:30 π.μ.). Ξενάγηση και παράθεση γεύματος στο ΙΕΚ Τουρισμού (12:00 μ.μ.). Ξενάγηση στο Αρχαίο στάδιο και την Ακρόπολη της Ρόδου (3:30 μ.μ.)

- Πέμπτη 7 Απριλίου: Ολοήμερη εκδρομή στη Δυτική πλευρά του νησιού (ΚΑΪΡ, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Αρχαία Κάμειρος, Κάστρο της Κρητηνίας, Φιλέρημος).

- Παρασκευή 8 Απριλίου: Ολοκλήρωση εργασιών και προετοιμασία της επόμενης συνάντησης (Busteni Ρουμανίας) στην αίθουσα του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου (Ενυδρείο) και ξενάγηση στο Ενυδρείο (8:30 π.μ.). Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση και παράθεση δείπνου με τη συμμετοχή ομάδας παραδοσιακών χορών του Βενετοκλείου Λυκείου (8:00 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμη

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο