Κατεπείγουσα προκαταρκτική για την καταγγελία σε βάρος γιατρού

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για την καταγγελία σε βάρος γιατρού

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για την καταγγελία σε βάρος γιατρού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1554 ΦΟΡΕΣ

Οι γονείς 16χρονου ισχυρίζονται ότι από αμέλειά του προκάλεσε σωματική βλάβη στο αγόρι

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου για την υπόθεση της σωματικής βλάβης από αμέλεια που καταλογίζουν οι γονείς 16χρονου σε γιατρό της Ρόδου, καθώς όπως καταγγέλουν είχε ως συνέπεια ο γιος τους να «χάσει» τον έναν του όρχις.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» η αρμόδια Εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει από την Πταισματοδίκη Ρόδου να διερευνήσει την καταγγελία που έχει γίνει και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται άμεσα να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.


Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 21 Μαρτίου 2022 οι δύο γονείς δια του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου υπέβαλλαν έγκληση σε βάρος του γιατρού στην οποία και αναφέρουν τα περιστατικά όπως οι ίδιοι τα καταγγέλλουν.

Σύμφωνα λοιπόν με την έγκληση, όλα ξεκίνησαν στις 21 Ιανουαρίου 2022 το πρωί όταν το 16χρονο αγόρι ξύπνησε για να πάει σχολείο και αισθάνθηκε αδιαθεσία και συγκεκριμένα «οξύ άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας». Το αγόρι δεν πήγε σχολείο και λίγη ώρα αργότερα επισκέφθηκαν μαζί με την μητέρα του γιατρό ο οποίος αφού τον εξέτασε και του έκανε και υπερηχογράφημα, σύμφωνα με τη μήνυση, «διέγνωσε ότι το αγόρι έπασχε από βουβωνοκήλη, η οποία δεν έχριζε άμεσης αντιμετώπισης, χορήγησε στη μητέρα την ανάλογη βεβαίωση προκειμένου να δικαιολογήσει τις απουσίες της ίδιας ημέρας στο σχολείο, και συνέστησε στο 16χρονο να βελτιώσει την διατροφή του και να απολέσει βάρος προκειμένου να αντιμετωπίσει την υφιστάμενη κατάσταση, διότι διαφορετικά θα αναγκαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργείο σε πέντε με δέκα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά και επί λέξει τόνισε, χωρίς να δώσει καμία άλλη σχετική οδηγία ούτε να κάνει καμία άλλη σύσταση».


Το παιδί επέστρεψε σπίτι του όπου και παρέμεινε κληνήρης και τις επόμενες δύο ημέρες (22 και 23 Ιανουαρίου) οπότε και «συνέχισε να αισθάνεται επίμονο άλγος στη βουβωνική περιοχή».
Στις 24 Ιανουαρίου οι γονείς θέλησαν να πάρουν μία δεύτερη γνώμη και επισκέφθηκαν άλλο γιατρό ο οποίος μετά από εξέταση που έκανε στο παιδί τους είπε ότι «πιθανότατα ο 16χρονος πάσχει από συστροφή αριστερού όρχεως και όχι από βουβωνοκήλη, πάθηση η οποία χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης και τους πρότεινε άμεση χειρουργική διερεύνηση και αντιμετώπιση».

Ο γιατρός συνέταξε ενημερωτικό ιατρικό σημείωμα και παρέπεμψε το παιδί στο νοσοκομείο της Ρόδου για άμεση αντιμετώπιση ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον εφημερεύοντα ιατρό του τμήματος χειρουργικών επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου, όπου τον ενημέρωσε για την φύση και το επείγον του περιστατικού.


Η μητέρα πήρε τον 16χρονο στο νοσοκομείο και μετά από εξέταση που του έγινε εκεί «διαπιστώθηκε πιθανή συστροφή αριστερού όρχεως και αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο για χειρουργική διερεύνηση, όπου διαπιστώθηκε πλήρης συστροφή του αριστερού όρχεως του με καθολική νέκρωση, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ορχεκτομή του αριστερού όρχεως και καθήλωση του δεξιού όρχεως του».


Το παιδί παρέμεινε δύο ημέρες στο νοσοκομείο μετά την εγχείριση και ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή, ενώ του έγινε σύσταση να αποφεύγει τις αθλητικές δραστηριότητες και να κάνει συστηματικό και τακτικό έλεγχο γονιμότητας.
Οι γονείς στην έγκληση τους αναφέρουν επίσης πως προχώρησαν σε μερικές εξετάσεις που αποδεικνύεται ότι ο γιος τους είναι ένας «εξαιρετικά υπογόνιμος έφηβος», ενώ λαμβάνει και συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα «προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα, η ποσότητα και η κινητικότητα του σπέρματος του».


Οι γονείς του 16χρονου θεωρούν πως υπήρξε λάθος διάγνωση κατά την αρχική εξέταση του νεαρού από τον γιατρό με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφού όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στη μήνυση τους: «Η συστροφή του όρχεως απαιτεί επείγουσα αντιμετώπιση, εντός των πρώτων 6 ωρών εάν είναι δυνατόν.


Αν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, ο όρχις είναι πολύ πιθανό να έχει νεκρωθεί, και ο γιατρός να χρειαστεί να πραγματοποιήσει ορχεκτομή. Η ορχεκτομή επιβάλλεται σε έναν νεκρωμένο όρχι, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος υπογονιμότητας μελλοντικά, λόγω ανάπτυξης αντισπερμικών αντισωμάτων που θα επηρεάσουν την σπερματογένεση και στον υγιή όρχι. Αν η συστροφή αντιμετωπιστεί τις πρώτες έξι ώρες, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, ενώ αντίθετα, μετά το πέρας 12 έως 18 ωρών, ο όρχις νεκρώνεται και συνήθως αφαιρείται».


Αντίθετα τονίζουν πως στη δική τους περίπτωση: «Η σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του γιου τους προκλήθηκαν λόγω της 72ωρης καθυστέρησης χειρουργικής αντιμετώπισης της συστροφής του αριστερού του όρχεως που οφείλεται στην λανθασμένη διάγνωση και τις οδηγίες του εγκαλουμένου, χειρουργική αντιμετώπιση η οποία θα είχε πραγματοποιηθεί εντός εξάωρου αν αυτός είχε διαγνώσει ορθά από τι πάσχει ο γιός μας, ή είχε παραπέμψει ανάλογα και θα είχε σαν αποτέλεσμα να μην υποστεί αυτός τις προαναφερόμενες σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του».


Για τους λόγους αυτούς και υπέβαλλαν την έγκληση ζητώντας την ποινική δίωξη του γιατρού για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους