Άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εστίασης

Άνοιξαν τα πρώτα  καταστήματα εστίασης

Άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εστίασης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 584 ΦΟΡΕΣ

Άνοιξαν στη Ρόδο τα πρώτα καταστήματα εστίασης για να υποδεχτούν τους επισκέπτες της φετινής τουριστικής περιόδου καθώς έγινε νωρίς φέτος η εκκίνηση της τουριστικής σεζόν, με την ελπίδα να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Τα πρώτα εποχιακά εστιατόρια άρχισαν να λειτουργούν στη μεσαιωνική πόλη και εντός των ημερών αναμένεται να ανοίξουν μπαρ και καφετέριες που είναι ακόμα κλειστές. Εκτιμάται ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν όλοι οι καταστηματάρχες που σκοπεύουν να λειτουργήσουν φέτος τις επιχειρήσεις τους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουν οι επιχειρηματίες της Ρόδου στις 10 με 11 του μήνα και τους πρώτους ισραηλινούς τουρίστες, ενώ όλοι εκτιμούν ότι θα λείψουν φέτος από την αγορά μας εκτός από τους Ρώσους και τους Ουκρανούς, οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι, καθώς βρίσκονται πέριξ της εμπόλεμης ζώνης και ανησυχούν για την εξέλιξη της κατάστασης αποφεύγοντας να προγραμματίσουν διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσες επιχειρήσεις λειτούργησαν πέρσι θα ανοίξουν και φέτος, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί πως ότι αφορά τα εστιατόρια πολλά έχουν αλλάξει χρήση και μετατράπηκαν σε καφετέριες. Πάντως θα πρέπει να αναφερθεί ότι όπως έγινε γνωστό ορισμένα εποχιακά εστιατόρια έκλεισαν και μάλιστα βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης μετά τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στα ενοίκια.

Πάντως όσοι αποφάσισαν να ανοίξουν και φέτος δηλώνουν ότι αν η σειζόν δεν πάει καλά, του χρόνου δεν θα επιχειρήσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους καθώς συντηρήθηκαν μέχρι σήμερα με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και δεν αντέχουν άλλο.

Για το λόγο αυτό συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις σε είδη και υπηρεσίες, γεγονός που τους αναγκάζει να αυξήσουν τις τιμές τους για να μπορέσουν να βγάλουν τα έξοδά τους, καθώς διαφορετικά δε βγαίνουν.

Σημειώνεται ότι με την ακρίβεια της βενζίνης πολλοί αποφεύγουν να πάνε σε μακρινές αποστάσεις προς τα χωριά του νησιού, όπου τα εστιατόρια δουλεύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, τα οποία ακόμα και έτσι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος