Χωρίς «στέγη» μετά από 27 χρόνια η Φλόγα Ρόδου

Χωρίς «στέγη» μετά από 27 χρόνια η Φλόγα Ρόδου

Χωρίς «στέγη» μετά από 27 χρόνια η Φλόγα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1198 ΦΟΡΕΣ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Φλόγα Ρόδου, ένας από τους συλλόγους πανελλαδικά που προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τζούντο, είχε μία και μόνο συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα σε αναπτυξιακή κατηγορία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, ο Μιχαήλ-Άγγελος Ζαγοριανός βρέθηκε στην Κοζάνη και συμμετείχε στην κατηγορία Παίδων Β’, έχοντας μια νίκη και μία ήττα.

Εκτός απ’ αυτό όμως, το θέμα είναι ότι η Φλόγα βρίσκεται χωρίς αθλητική στέγη μετά από 27 χρόνια. Όπως αναφέρεται, ενώ στην αρχή υπήρχε από τον ΔΟΠΑΡ η ενημέρωση για ανακαίνιση της αίθουσας στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» που χρησιμοποιεί ο σύλλογος από το 1995, τελικώς βρέθηκε εκτός αυτής… Μάλιστα, όλοι στη Φλόγα βρίσκονται από τον περασμένο Αύγουστο σε κατάσταση αναμονής, αλλά επισήμως δεν έχουν ενημερωθεί για το αν θα επιστρέψουν και πότε. Μέσα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «πολιτικά παιχνίδια», κάτι σίγουρα βαρύ για όλους τους φορείς σχετικούς με τον αθλητισμό στο νησί. Καλό θα είναι επισήμως πια από τον ΔΟΠΑΡ να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις προς κάθε… ενδιαφερόμενο, αφού η Φλόγα έχει προσφέρει πραγματικά στην ανάδειξη του ολυμπιακού αυτού αθλήματος, διοργάνωσε τα προηγούμενα χρόνια αναπτυξιακούς αγώνες και περιφερειακά πρωταθλήματα και συμμετείχε εθελοντικώς σε αρκετές δράσεις στο νησί μας.

Η ανακοίνωση της Φλόγας Ρόδου:
«Με έναν μόνο αθλητή πήρε μέρος η ΦΛΟΓΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Β΄ που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη.
Ο αθλητής μας Ζαγοριανός Μιχαήλ – Άγγελος, αγωνίστηκε στην κατηγορία των Παίδων Β΄ και στα -42Kgr, έκανε μια νίκη και μια ήττα και αποκλείστηκε.

Ο αθλητής μας αγωνίστηκε για πρώτη φορά και απέκτησε την ανάλογη εμπειρία που θα του χρησιμεύσει στους επόμενους αγώνες.
Μετά από 27 χρόνια ο πολυνίκης σύλλογος της Ρόδου στο τζούντο ΑΠΣ ΦΛΟΓΑ, ο σύλλογος που έβγαλε πάνω από τριάντα μαύρες ζώνες κι έφερε στο νησί περισσότερες από διακόσιες διακρίσεις τόσο σε Πανελλήνιο επίπεδο, όσο και σε Διεθνείς αγώνες, βρίσκεται μετά από μία πολύμηνη αναμονή χωρίς προειδοποίηση, εκτός της σχολής που στεγαζόταν τόσα χρόνια.
Αρχικά, η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα γινόταν ανακαίνιση στην αίθουσα του ΕΑΚ Καρακόνερο και σύντομα θα μπαίναμε σε έναν ανανεωμένο χώρο. Τελικά όπως αποδείχθηκε, παίζονται πολλά πολιτικά παιχνίδια κι η ΦΛΟΓΑ, ο σύλλογος που με δικά του έξοδα και προσωπική εργασία συντηρούσε τόσα χρόνια την κλειστή αίθουσα όπου στεγαζόταν, ο σύλλογος που βοήθησε εντελώς αφιλοκερδώς να ανθίσει το τζούντο στη Ρόδο, βρίσκεται εκτός των πολιτικών συμφερόντων και χωρίς στέγη.

Έτσι απλά, κάποιοι αποφάσισαν με μια υπογραφή να διαγράψουν έναν σύλλογο που μόνο πρόσφερε στον τοπικό αθλητισμό χωρίς ποτέ να κερδοσκοπήσει, ενώ συμμετείχε εθελοντικά και σε άλλες δράσεις όπως στο «Ρόδος για τη ζωή», στον ημιμαραθώνιο για τη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου, συμμετείχε σε καθαρισμούς παραλιών, στήριξε τους πυρόπληκτους κ.ά.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό, από τη μια να μιλάμε για ανάπτυξη του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού στο νησί και απ’ την άλλη να πετάμε έξω έναν σύλλογο που καλλιεργεί αφιλοκερδώς ένα ολυμπιακό άθλημα. Όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καινούργιο και καλό, δεν καταστρέφουμε κάτι το οποίο λειτουργούσε και ήταν ήδη καλό και υψηλού επιπέδου.»

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.