Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και στην πλατεία Κύπρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και στην πλατεία Κύπρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 825 ΦΟΡΕΣ

Τη δική τους φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν χτες από την πλατεία Κύπρου εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων τους και συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με αφορμή την πανελλαδική πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου Θεανώ Κουντούρη, το μέλος της διοίκησης του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου Πάρις Παπαθεοδώρου και το μέλος της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου Ελένη Αγγέλη.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Ρόδου Ντέπυ Μιχαηλίδη, η οποία αναφέρθηκε στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά σήμερα, στους χαμηλούς μισθούς των συναδέλφων της αλλά και όλων των εργαζομένων καθώς και στη δυσκολία διαβίωσης των πολιτών σήμερα, λέγοντας:

«Απαιτούμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δε μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη χαμοζωή για τη διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που και στους δήμους και στην περιφέρεια έχουν πιάσει στασίδι».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και στις τιμές στα supermarket και δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε να ξεπαγιάζουμε επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο και να και να ακριβοπληρώνουμε τα καύσιμα σαν είδος πολυτελείας απλά και μόνο για να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, δε δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά».

Παράλληλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον Ουκρανικό λαό που πληρώνει τις συνέπειες της κόντρας ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία και ζήτησε να μην εμπλακεί η χώρα μας με κανένα τρόπο σε αυτόν τον άδικο πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου θα κληθούμε σαν λαός να πληρώσουμε με την ακρίβεια στα καύσιμα, τα είδη διατροφής και συνολικά σε όλα τα προϊόντα.

Η πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων κατέληξε λέγοντας τα εξής:
Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:
- Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

- Προσλήψεις προσωπικού στους δήμους, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.
- Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
- Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα, αέριο, καύσιμα και μείωση των τιμών.

- Κατάργηση στα βασικά προϊόντα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, γενναίες μειώσεις δημοτικών τελών και τέλος σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για τα λαϊκά νοικοκυριά.
- Καμία συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων