Ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν έχασε την επαφή του με την παγκόσμια δρομική κοινότητα

Ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν έχασε την επαφή του με την παγκόσμια δρομική κοινότητα

Ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν έχασε την επαφή του με την παγκόσμια δρομική κοινότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Μεθαύριο θα διεξαχθεί η κορυφαία δρομική διοργάνωση για το Νότιο Αιγαίο και μια από τις σημαντικότερες στη χώρα, όπως είναι ο Μαραθώνιος Ρόδου, με 1200 συμμετοχές περίπου συνολικά στην απόσταση των 42.195μ., τον ημιμαραθώνιο, τα 5 και τα 10χλμ., για δρομείς εμβολιασμένους ή κατόχους πιστοποιητικών νόσησης.

Χθες λοιπόν, στη νέα πτέρυγα του «Νεστοριδείου», όπου θα βρίσκεται και το κέντρο παραλαβής αθλητικού υλικού των συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, παρουσία της Μαριέττας Παπαβασιλείου, προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, του προέδρου της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλη Ζήκα, του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Νίκου Νικολή, της διευθύντριας του ΔΟΠΑΡ, Νάνσυς Τρυποσκούφη και του Νίκου Πολιά που είναι ο τεχνικός διευθυντής.

Την εκδήλωση αυτήν συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γκαρτζώνης, ενώ πρέπει αναφερθεί πως, στον μαραθώνιο θα συμμετάσχουν 170 δρομείς, στον ημιμαραθώνιο 300, στα 10χλμ. 200 και στα 5χλμ. 500.

Το λόγο πρώτη πήρε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κι αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Μαριέττα Παπαβασιλείου, ξεκινώντας την αναφορά της στη φετινή διοργάνωση από το γεγονός ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή 1200 δρομείς από την Ελλάδα αλλά και 55 χώρες του εξωτερικού. Το γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν διεξήχθη εξαιτίας της πανδημίας, δεν τον έκανε να χάσει την επαφή του με την παγκόσμια δρομική κοινότητα και σ’ αυτό συνέβαλε επίσης η virtual έκδοσή του πέρσι. Σκοπός ήταν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γι’ αυτό και φέτος μπήκε πλαφόν συμμετοχών στα 5 και 10χλμ., δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες 1000μ. μαθητών-μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία και δεν έγιναν δεκτές ομαδικές συμμετοχές από γυμνάσια και λύκεια.

Η Μαριέττα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε επίσης στο ότι θα γίνονται δεκτές συμμετοχές με φυσική παρουσία στο «Νεστορίδειο» σήμερα κι αύριο, όπως και στην τιμή που γίνεται στον αγώνα να συμμετάσχουν οι Κώστας Γκελαούζος, Μιχάλης Χατζηιωάννου, Αναστασία Μαρινάκου και Μαρία Πολύζου, δίνοντας νέα δυναμική μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Η Μαρία Πολύζου μάλιστα, θα παρουσιάσει και το βιβλίο της «Μην τα παρατάς» στο Νεστορίδειο αύριο στις 19.00. Σημαντικό κομμάτι του φετινού αγώνα προς την επιτυχία είναι και η απευθείας μετάδοσή του από την ΕΡΤ-3 παράλληλα με τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής επίσης, έκανες γνωστό στους παρευρισκόμενους ότι ο φετινός αγώνας αφιερώνεται στη μνήμη του ομογενή Γιώργου Ζάρα με καταγωγή από τα Κοσκινού που είχε την ιδέα για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου πριν κάποια χρόνια, ώστε ν’ αναπτυχθεί περεταίρω ο αθλητικός τουρισμός στο νησί. Κλείνοντας, ευχαρίστησε φορείς, χορηγούς, τους 600 περίπου εθελοντές, αλλά και τα παιδιά που συμμετείχαν στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Ζήκας ως πρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στην τιμητική θέση της Μαριέττας Παπαβασιλείου στο ΔΣ της Ένωσης, αναγνωρίζοντας τα σωματεία την τεράστια προσπάθεια για την επιτυχία του Μαραθωνίου Ρόδου, αλλά και στα οφέλη για τους συμμετέχοντες κάθε ηλικίας στον αγώνα, που κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Σημαντικό, όπως συνέχισε, είναι επίσης το γεγονός ότι η Σοφία Σακοράφα θα είναι παρούσα, αφού δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση ως αναγνώριση της συνεχούς ανάπτυξης της διοργάνωσης.

Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, ο Νίκος Νικολής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ο Μαραθώνιος ξεκίνησε πριν εφτά χρόνια και επέτυχε να γίνει θεσμός για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Ευχαρίστησε όλους όσους είναι κοντά στον αγώνα, προσκάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει αλλά και να τον παρακολουθήσει, ενώ δήλωσε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτές τις σημαντικές διοργανώσεις.

Η Νάνσυ Τρυποσκούφη ως διευθύντρια του ΔΟΠΑΡ, στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η σύμπραξη φορέων, κρατικών και ιδιωτικών, για τη διοργάνωση που προωθεί το «ευ αγωνίζεσθε» και τον αθλητικό τουρισμό. Ο ΔΟΠΑΡ, σημείωσε, θα συνεχίσει ν’ αγκαλιάζει θερμά τον θεσμό αυτόν της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας.

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Πολιάς, δήλωσε χαρούμενος για το ότι ο Μαραθώνιος Ρόδου συνεχώς εξελίσσεται με συμμετοχές από την Ελλάδα κι αύξηση των δρομέων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2019. Από 48, φέτος θα εκπροσωπηθούν 55 χώρες στη διοργάνωση, ενώ και η virtual έκδοσή του πέρσι κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Ο «μηχανισμός» του αγώνα φέτος θα είναι σ’ ετοιμότητα, άλλωστε, για την οργάνωσή του, όπως κι αυτός που αφορά τον έλεγχο των πιστοποιητικών των δρομέων. Σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή, ότι φέτος δεν υπάρχει καμία προκατάληψη απέναντι στους ανεμβολιάστους δρομείς, απλώς σκοπός είναι να προστατευτούν και να μην κινδυνεύσουν να νοσήσουν οι ίδιοι μέσα από τη συμμετοχή τους και την επαφή με τόσο κόσμο.

Για την παράταση στις συμμετοχές
Το διήμερο 8 και 9 Απριλίου θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες, μόνο με φυσική παρουσία στο «Κέντρο Εγγραφών», που βρίσκεται στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης - Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα), στην οδό Ιωάννου & Πάολας Νεστορίδη (πρώην οδός Κω) και ώρες λειτουργίας:
- Παρασκευή 8 Απριλίου από 15:00 έως 21:00 και
- Σάββατο 9 Απριλίου από 10:00 έως 19:00.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Ως γνωστόν, δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Μαραθώνιου και Ημιμαραθώνιου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. το 12ο έτος της ηλικίας τους.
Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ενός εκ των κηδεμόνων του.
Επιπλέον, θα πρέπει να κατέχουν:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού (με πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση) ή
2. Βεβαίωση νόσησης (τους τελευταίους 6 μήνες)
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.

Οι διοργανωτές
Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.
Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. O αγώνας υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού.

Η παραλαβή του υλικού
- Κέντρο Εγγραφών: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης - Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα), που βρίσκεται στην οδό Ιωάννου & Πάολας Νεστορίδη (πρώην οδός Κω). Ωρες λειτουργίας: Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 από 15:00 έως 21:00 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 από 10:00 έως 19:00.

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το «Κέντρο Εγγραφών» τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.rhodesmarathon.gr/
https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”