Ματσίγκος: Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν πιάσουμε τον στόχο των δύο εκατομμυρίων αφίξεων στη Ρόδο

Ματσίγκος: Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν πιάσουμε τον στόχο των δύο εκατομμυρίων αφίξεων στη Ρόδο

Ματσίγκος: Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν πιάσουμε τον στόχο των δύο εκατομμυρίων αφίξεων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 607 ΦΟΡΕΣ

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Τα δεδομένα όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκάνησα είναι αρκετά καλά όπως φαίνεται από τον προγραμματισμό των πτήσεων.

«Από σήμερα μέχρι τις 17 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί πολλές πτήσεις με καλές πληρότητες. Θα είναι έντονη η παρουσία των τουριστών από το Ισραήλ. Οι τουρίστες από τη συγκεκριμένη αγορά μένουν λίγες ημέρες αλλά το θετικό είναι πως κάνουν αγορές από τα καταστήματα και γευματίζουν στα εστιατόρια στο κέντρο και τις κοινότητες. Μεγάλη κίνηση και αρκετούς τουρίστες θα έχουμε από την Αγγλία», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε πως από τις αρχές Ιουνίου προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση σε ότι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ.

«Είναι δύσκολο να αγγίξουμε τα δεδομένα του 2019 εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας. Θα πάμε καλύτερα παρ’ όλα αυτά από το 2021. Παραμένει στόχος τα δεδομένα του 2019 αν και είναι δύσκολος», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε πως αν ξεπεραστεί το φράγμα των 2.000.000 αφίξεων θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία φέτος.

Αναφέρθηκε επίσης και στην έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και τόνισε πως μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα.
«Πράγματι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο. Θα ομαλοποιηθεί σιγά σιγά η κατάσταση. Με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων θα πρέπει να γίνουμε πιο ελκυστικοί και για τους πελάτες αλλά και για το προσωπικό μας», είπε.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές