Ενθουσιασμένοι από την κίνηση στη Ρόδο οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Ενθουσιασμένοι από την κίνηση στη Ρόδο οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Ενθουσιασμένοι από την κίνηση στη Ρόδο οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1888 ΦΟΡΕΣ

Σαν…μικρά παιδιά που πάνε μετά από καιρό στο λούνα-παρκ, αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, όπως τουλάχιστον περιγράφει τον ενθουσιασμό που έχουν ο Πρόεδρος του Σωματείου τους, κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ο ίδιος ρωτήθηκε χθες για τις προσδοκίες τους και είπε, καταρχάς, ότι κάθε επιχειρηματίας είναι ενθουσιώδης αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, περιέγραψε χαρακτηριστικά κάθε επιχειρηματία αυτή την περίοδο σαν ένα παιδάκι που…λαχταράει να πάρει το γλυκό ή να πάει στο λούνα-παρκ!

Όπως είπε, εδώ και δύο χρόνια έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω ως επιχειρηματίες, τόσο στις υποχρεώσεις, όσο και στις ανακαινίσεις και τις εξοφλήσεις εμπορευμάτων και παγίων. Όσον αφορά στα τελευταία, μάλιστα, λόγω της κρίσης και του πολέμου αυξάνονται, όπως και η ενέργεια, οι πρώτες ύλες κτλ. όμως αυτή τη στιγμή όλη τους η προσοχή είναι στραμμένη στον τουρισμό και τη νέα σεζόν που ανοίγει.

Μάλιστα, είπε ότι με μεγάλη τους χαρά ενώ βρίσκονται μέσα στις επιχειρήσεις τους ακούνε τις φωνές των πρώτων επισκεπτών μας από το εξωτερικό, οι οποίες αυξάνονται μέρα με την ημέρα και «ομολογουμένως είναι αυτό που περιμέναμε όσο τίποτα τα τελευταία δύο χρόνια. Τρίτη σεζόν με τα ίδια δεδομένα δεν θα μπορούσε να αντέξει, πιστεύω τουλάχιστον ένας ή δύο στους τρεις επιχειρηματίες», όπως είπε.

Το καλό είναι ότι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες και η κίνηση πάει πάρα πολύ καλά ειδικά για την εποχή, όπως είπε, αν και ο καιρός δεν τους έχει κάνει το χατίρι. Θα γίνει και αυτό, όμως, σιγά-σιγά και πιστεύει ότι θα είναι η σεζόν που θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος των υποχρεώσεων που έχουν αφήσει πίσω και να περάσουν στο επόμενο βήμα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι, αυτός ο ενθουσιασμός που τους διακατέχει δεν οφείλεται τόσο στην αγοραστική κίνηση αλλά είναι περισσότερο ψυχολογικός. Όπως εξήγησε, η αγοραστική κίνηση δεν έχει ανέβει αισθητά, αλλά και μόνο που υπάρχουν αυτοί οι επισκέπτες που περνάνε, τους βλέπουν και αυτό είναι κάτι που τονώνει την ψυχολογία τους.

Σχετικά, τέλος, με τα σχέδια που έχει εξαγγείλει η Δημοτική Αρχή για την αξοποίηση της Νέας Αγοράς, σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει αλλάξει κάτι, το χρονοδιάγραμμα τηρείται σε γενικές γραμμές, πέρα από κάποιες καθυστερήσεις που αφορούν κάποια άλλα θέματα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες έχουν μία προγραμματισμένη συνάντηση με τους Αντιδημάρχους που έχουν την αρμοδιότητα και θεωρούν ότι μετά από αυτήν θα «κλειδώσουν» τα πάντα: δηλαδή, θα δουν επιτέλους να γίνεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου και θα βγει στη δημοσιότητα η μελέτη για το πως ακριβώς θα γίνει η αξιοποίηση και η αποκατάσταση του ιστορικού Μνημείου. Από εκεί και πέρα θα κάνουν και την ανανέωση των συμβολαίων τους για δωδεκαετή διάρκεια, κάτι που ήταν πολύ αναμενόμενο για τους επιχειρηματίες της Νέας Αγοράς καθώς περιμένουν περίπου έξι χρόνια να γίνει αυτή η ανανέωση.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη