Γερμανικό ενδιαφέρον για την φράουλα της Ρόδου

Γερμανικό ενδιαφέρον για την φράουλα της Ρόδου

Γερμανικό ενδιαφέρον για την φράουλα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 13 Απριλίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3301

ΕΝΑ ΕΥΓΕΝΕΣ ΠΡΟΪΟΝ ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΟΥΛΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Εις Γερμανίαν πωλούνται με τιμήν 400 δραχμών ήδη κατά κιλόν
ΕΥΝΟΪΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗΝ


Ο εις Βόννην Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδος δι’ εγγράφου του εζήτησε να πληροφορηθή αν αληθεύη η είδησις περί καλλιεργείας νέας ποικιλίας φράουλας των 4 εποχών εις Ρόδον και ποίαν έκτασιν έχει λάβει η καλλιέργεια της ποικιλίας αυτής και αν αντιμετωπίζεται διάδοσίς της εις τοιαύτην έκτασιν ώστε να καθίσταται δυνατή η εξαγωγή σημαντικής ποσότητος εις Γερμανίαν.
Ήδη, ως γνωστόν, εγένετο συγκομιδή φράουλας εις Ρόδον.

ΕΥΝΟΪΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗΝ
Ο Εμπορικός σύμβουλος κ. Α. Τσιμιτάλης δι’ εγγράφου του προς το υπουργείον Εμπορίου γνωρίζει ότι από της 22ας Μαρτίου ενεφανίσθησαν εις την γερμανική αγοράν αι πρώται ποσότητες φράουλας εκ Βίσμαρ Βεστφαλίας πωλουμένων εις την τιμήν των 12 μάρκων δια ποσότητα 250 γραμμαρίων ήτις τιμήν ανήλθε την 30ήν του αυτού μηνός εις 60 μάρκα το κιλόν. Κατά την τελευταίαν ταύτην ημερομηνίαν αφίχθη επίσης εις την αγοράν του Ντύσσελντορφ η πρώτη ποσότης νωπής φράουλας εξ Ισραήλ μετριωτάτης όμως ποιότητος και φέρουσα άμμον επωλήθη δε προς 12 μάρκα το κιλόν.

Ως τονίζει εις το έγγραφόν του ο κ. Τσιμικάλης η αξιόλογος επιτυχία την οποίαν εσημείωσε πέρυσι η εισαγωγή φράουλας εξ Ελλάδος θα πρέπει να συνεχισθή και εφέτος δια της όσον το δυνατόν προτιμωτέρας αφίξεως του προϊόντος προ της αποστολής σημαντικών ποσοτήτων εξ άλλων περιοχών ως Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας ώστε να επιτευχθούν ικανοποιητικαί τιμαί.

Η συσκευασία θα πρέπει να είναι εξ ίσου επιμελημένη, συνιστάται δε ιδιαιτέρως όπως το αποστελλόμενον εμπόρευμα συνοδεύεται υπό εγχρώμων καλλιτεχνικών πινακιδών απεικονιζουσών την Ελληνικήν φράουλα και αναγραφουσών τας λέξεις «φράουλα από την Ελλάδα» αι οποίαι θα διανεμηθούν εις τους εμπόρους λιανοπωλητάς προς ανάρτησιν. Δια του τρόπου τούτου της διαφημίσεως επιδιώκεται μονιμοποίησις και επίτασις της δημιουργηθησόμενης ευνοϊκής εντυπώσεως εις τους καταναλωτάς περί του ελληνικού τούτου προϊόντος.

ΕΞΕΜΕΛΙΩΘΗ Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΞ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ
ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 19 ΔΩΜΑΤΙΑ

Εν επισήμω τελετή εθεμελιώθη χθες την μεσημβρίαν υπό του Σεβ. Μητροπολίτου, κ. Σπυρίδωνος, παρουσία των αρχών, η νέα πτέρυξ, η οποία θα ανεγερθή εις το κτιριακόν συγκρότημα του Οίκου Κολυμπίων, προκειμένου να στεγάση 50 ομογενείς πρόσφυγας εξ Αιγύπτου.
Εις την τελετήν της θεμελιώσεως, η οποία ήρχισεν με αγιασμόν τελεσθέντα υπό του Σεβ. Μητροπολίτου, παρέστησαν ο κ. Αδοσίδης ως εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών εν Ελλάδι οι διευθυνταί τεχνικών υπηρεσιών, Κοινωνικής Προνοίας και Δημοσίου Ταμείου ο επιβλέπων μηχανικός του Παγκοσμίου Συμβουλίου, ο διοικητής Χωρ/κής Αφάντου, ο διευθυντής Κολυμπίων και τρόφιμον του ιδρύματος.


Ως γνωστόν το Παγκόσμιον Συμβούλιον Εκκλησιών έθεσεν εις την διάθεσιν του Οίκου Κολυμπίων 1.050.000 δραχμών, εκ του οποίου 834.000 θα διατεθούν διά την ανέγερσιν του κτιρίου και το υπόλοιπον δι’ επισκευάς του παλαιού κτιρίου. Ως ανεκοινώθη το νέον κτίριον το οποίον θα περιλαμβάνει 19 δωμάτια 2 και 3 κλινών έκαστον, συγκροτήματα ντους, αίθουσαν αναψυχής και μπαρ θα αποπερατωθή εντός πενταμήνου. Εξ άλλου, το Υπουργείον Κοινωνικής Προνοίας ενέκρινεν ήδη την διάθεσιν πιστώσεως 300.000 ετησίως, διά την συντήρησιν των νέων προσφύγων που θα φυλοξενηθούν εις τα Κολύμπια.

ΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Μεθαύριον Κυριακήν αναχωρεί ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου εις Κάλυμνον, όπου θα παραμείνη επί πενθήμερον, προς εξέτασιν όλων των απασχολούντων την νήσον ζητημάτων. Ο κ. Νομάρχης θα προεδρεύση, κατά την διάρκειαν της εις Κάλυμνον παραμονής του, συσκέψεων εις το Επαρχείον και εις το Δημαρχείον, προκειμένου να ενημερωθή επί των τοπικών θεμάτων, θα πραγματοποιήση δε και επιθεωρήσεις των εκτελεσθέντων ή εκτελουμένων έργων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...