Δυναμισμός κι αξιοπρέπεια από το τμήμα μπάσκετ Παμπαίδων του ΑΟ Σταματίου

Δυναμισμός κι αξιοπρέπεια από το τμήμα μπάσκετ Παμπαίδων του ΑΟ Σταματίου

Δυναμισμός κι αξιοπρέπεια από το τμήμα μπάσκετ Παμπαίδων του ΑΟ Σταματίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε σε ό,τι αφορά την κατηγορία Παμπαίδων στο μπάσκετ, κάνει με την παρακάτω ανακοίνωσή του ο ΑΟ Σταματίου:

«Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος του Πρωταθλήματος της κατηγορίας των Παμπαίδων στο τμήμα μπάσκετ του ΑΟ Σταματίου. Με την περάτωση των αγώνων, ο Πρόεδρος Μάνος Κόκκινος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ικανοποίηση προς τους αθλητές μας, προς τους γονείς των αθλητών μας και βεβαίως προς τον προπονητή μας Γιάννη Τσέρκη.

Από τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας των Παμπαίδων (2007 και νεότεροι) μέχρι τον τελευταίο, οι αθλητές μας αγωνίστηκαν με δυναμισμό και αξιοπρέπεια, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι ηλικιακά ανήκαν στην κατηγορία των Μίνι (2009 και νεότεροι). Αποφασίσαμε από κοινού με τον προπονητή μας να λάβουμε μέρος στο Πρωτάθλημα των Παμπαίδων γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να αποκτούν εμπειρίες και αγωνιστικό ρυθμό για το μέλλον. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι οι διαφορές μας με τις άλλες ομάδες θα ήταν τεράστιες και λόγω ηλικίας και λόγω αγωνιστικής ετοιμότητας. Γνωρίζαμε ότι θα χάναμε με τεράστιες διαφορές, όπως και έγινε, αλλά ελπίζαμε ότι θα επικρατούσε το fair play που αρμόζει σε αυτές τις ηλικίες. Όμως μετά τα παιχνίδια, όταν ρωτούσαμε τα παιδιά και τους γονείς αν ήθελαν να αποσύρουμε την συμμετοχή μας, μας διαβεβαίωναν ότι προτιμούν να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί δεν τους ένοιαζε το σκορ αλλά η εμπειρία του παιχνιδιού και του πάγκου.

Δεν τους ένοιαζε ο ανταγωνισμός, η πίεση για τη νίκη, η υπεροχή και η πρωτιά, αλλά η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και η πειθαρχία, ο σεβασμός στον συμπαίχτη και η χαρά του παιχνιδιού. Ο Γιάννης Τσέρκης ήταν αυτός που ενέπνεε τα παιδιά μας με τις συμβουλές του και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Δεν χρειαζόταν να αποδείξει την αξία του στον πάγκο. Ήταν σίγουρος για τον ρόλο του. Πέρασε στα παιδιά το μήνυμα ότι δεν εστιάζουμε στο αποτέλεσμα αλλά στον τρόπο που εφαρμόζουμε όσα μαθαίνουμε, ότι δεν εγκαταλείπουμε στα δύσκολα, ότι δεν κυνηγάμε το τρόπαιο αλλά την χαρά του παιχνιδιού.

Οι γονείς των αθλητών μας ήταν οι εμψυχωτές μας με τα καλά τους λόγια, με την επιμονή τους, με την υπομονή τους και προπάντων με τις σωστές κουβέντες προς τα παιδιά τους.
Ο ΑΟ Σταματίου σιωπηρά αλλά μεθοδικά συμβάλει στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού μέσα από τον στίβο και το μπάσκετ. Με αίσθημα ευθύνης προς τους γονείς, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για την αθλητική τους παιδεία, βάζουμε στόχους και τους υλοποιούμε».

Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν