Με ελαφρυντικά δικάστηκαν Έλληνας και Βούλγαρος για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Με ελαφρυντικά δικάστηκαν Έλληνας  και Βούλγαρος για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Με ελαφρυντικά δικάστηκαν Έλληνας και Βούλγαρος για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 430 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν προχθές στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος αλλοδαπός Βουλγαρικής καταγωγής και 25χρονος Έλληνας που είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη των δύο εμπλεκομένων είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια, και μαζί τους φέρονταν να εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα, μία αλλοδαπή από τη Βουλγαρία ηλικίας τότε 17 ετών, ο τότε 21 ετών συμπατριώτης και φίλος της και ένας αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές ηλικίας και αυτός τότε 32 ετών.

Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε δίκη παραπέμφθηκαν μόνο ο 32χρονος Βούλγαρος και ο 25χρονος Έλληνας, οι οποίοι και κάθισαν προχθές στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου και Σταύρου Σκάρου αναγνώρισε ελαφρυντικά στους δύο κατηγορουμένους και έκρινε ένοχο ως εξαρτημένο τον 25χρονο Έλληνα στον οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή στον 32χρονο αλλοδαπό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου 2017 στις 10.30 το πρωί, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι «Ακαντιά» της Ρόδου του πλοίου από τον Πειραιά, όταν στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν οι λιμενικοί για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, εντοπίστηκε η 17χρονη Βουλγάρα.

Σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν στην κατοχή της ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 4,7 γραμμαρίων εντός δύο (02) πλαστικών συσκευασιών, δύο (02) δενδρύλλια κάνναβης καθώς και άγνωστη ουσία εντός πλαστικής σακούλας μικτού βάρους 187,6 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε από τη διερεύνηση της υπόθεσης τη νεαρή κοπέλα περίμενε κοντά στο λιμάνι της Ακαντιάς και μέσα στο αυτοκίνητό του για την παραλαβή, ο 21χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μαζί με τη 17χρονη παραδέχτηκαν ότι τις ποσότητες τις είχαν προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Στη συνέχεια και μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, κλείστηκε τηλεφωνικό ραντεβού για την αγορά ναρκωτικών ουσιών με τον 30χρονο Αλβανό, ο οποίος και στο παρελθόν φέρεται να είχε προμηθεύσει τον 21χρονο συμπατριώτη του ουσίες.
Όταν όλα κανονίστηκαν οι λιμενικοί μετέβησαν έξω από το σπίτι του 25χρονου Έλληνα ο οποίος-σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί- φερόταν να είναι και ο προμηθευτής με «ενδιάμεσο» τον 32χρονο Βούλγαρο, και μόλις έφθασαν στο σημείο και οι δύο, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, τους συνέλαβαν.

Κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας που έγινε στον 25χρονο βρέθηκε να κατέχει μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 69,2 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του ημεδαπού, κατά την οποία ανευρέθηκαν τρεις (03) χάρτινες συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 9,0 γραμμαρίων, μία (01) ζυγαριά ακριβείας και ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Μετά από υπόδειξη του 25χρονου έγινε έρευνα και στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές όπου και εντοπίστηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1,0 γραμμαρίου.
Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, διαχώρισε την υπόθεση και συγκεκριμένα, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη 17χρονη και τον 21χρονο από τη Βουλγαρία, οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι, και παρέπεμψε στο αυτόφωρο τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές κατηγορούμενο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ο 32χρονος αλλοδαπός δικάστηκε από ρο αρμόδιο δικαστήριο και κρίθηκε ένοχος αλλά ατιμώρητο.

Τέλος, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών για τον 25χρονο Έλληνα και τον 32χρονο Βούλγαρο και συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Σταύρο Σκάρο παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και είχαν δηλώσει ότι τα ναρκωτικά θα τα έπαιρνε ο αλλοδαπός από τον 25χρονο Έλληνα αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και προκειμένου να σταματήσει να ψάχνει κάθε λίγο για να βρει ουσίες.

Ο 25χρονος από την πλευρά του είχε δηλώσει περιστασιακός χρήστης και ότι είχε κάνει ήταν για να εξυπηρετήσει τον 32χρονο Βούλγαρο.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες