Καταδικάστηκε Αφγανός που έδωσε πλαστά έγγραφα σε συμπατριώτισσά του

Καταδικάστηκε Αφγανός που έδωσε πλαστά έγγραφα σε συμπατριώτισσά του

Καταδικάστηκε Αφγανός που έδωσε πλαστά έγγραφα σε συμπατριώτισσά του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 183 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και τριών μηνών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 37χρονο Αφγανό που κατηγορείται ότι προμήθευσε με πλαστά έγγραφα συμπατριώτισσά του προκειμένου να ταξιδέψει μαζί με δύο παιδιά, από τη Ρόδο στην Ολλανδία!

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει το φθινόπωρο του 2017 και διά του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη ζήτησε να γίνει ποινική διαπραγμάτευση, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε προχθές από το δικαστήριο, και έτσι του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή.

Για τον 37χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου εντόπισαν 37χρονη αλλοδαπή από το Αφγανιστάν, η οποία μαζί με δύο παιδιά που συνόδευε επέδειξε πλαστή συστατική επιστολή αρχών Ιρλανδίας προκειμένου με αυτήν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Η 37χρονη συνελήφθη ενώ από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα της τα προμήθευσε ένας 37χρονος Αφγανός που εντοπίστηκε και συνελήφθη και αυτός.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν, ενώ ο 37χρονος προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου είχε δηλώσει ότι η κοπέλα που θα εξυπηρετούσε δεν ήταν άλλη από τη ξαδέλφη του και ότι το έκανε πειθόμενος από τη μητέρα του.

Ο ίδιος είχε τονίσει ότι διέμενε με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά εδώ και 11 χρόνια στην Ιρλανδία και ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές για να δει τους δικούς του που διέμεναν στην Αθήνα.

Η μητέρα του όλο αυτό το διάστημα τον παρακαλούσε να βοηθήσει την ξαδέλφη του και εκείνος τελικά υπέκυψε στις πιέσεις της, χωρίς να γνωρίζει όλα αυτά που επρόκειτο να περάσει. Ο 37χρονος είχε δηλώσει μετανιωμένος και είχε ζητήσει συγγνώμη και να του δώσουν μία ευκαιρία να επιστρέψει στην οικογένειά του και στη ζωή που έχει στην Ιρλανδία.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο Αφγανός είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους