Κατακόρυφη αύξηση από αύριο στις πτήσεις τσάρτερ προς Ρόδο

Κατακόρυφη αύξηση από αύριο στις πτήσεις τσάρτερ προς Ρόδο

Κατακόρυφη αύξηση από αύριο στις πτήσεις τσάρτερ προς Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3821 ΦΟΡΕΣ

Από αύριο Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η κατακόρυφη αύξηση, στην τουριστική κίνηση, καθώς θα πολλαπλασιαστούν οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο μας, ενόψει του καθολικού Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 14 έως και τις 17 Απριλίου, η κίνηση θα εκτοξευτεί στα ύψη, κάτι που σημαίνει ότι θα προστεθεί μεγάλος αριθμός τουριστών στα περίπου 15.000 άτομα που βρίσκονται ήδη για διακοπές στη Ρόδο.

Πάντως σήμερα θα προσγειωθούν στο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» συνολικά 17 πτήσεις τσάρτερ, οι περισσότερες από τις οποίες θα προέρχονται από την Αγγλία. Επίσης θα έχουμε τρεις πτήσεις από το Ισραήλ καθώς και αρκετές πτήσεις από τη Γερμανία, το Βέλγιο τη Σουηδία, την Ιταλία κ.α.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας θα γίνει γνωστό και το πρόγραμμα των πτήσεων της Πέμπτης ώστε να δούμε πόσες ακριβώς θα πραγματοποιηθούν και πόσους τουρίστες θα μεταφέρουν στο νησί μας.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα ανέβουν και οι πληρότητες των αεροπλάνων, αλλάζοντας την εικόνα που υπάρχει σήμερα, ενώ σταδιακά θα ανοίξουν και περισσότερα ξενοδοχεία ώστε να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση.
Εκτιμάται ότι άνοιξαν και λειτουργούν σήμερα περίπου 30 μικρά και μεγάλα εποχικά ξενοδοχεία σε όλο το νησί, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε Ιξιά, Φαληράκι, Κολύμπια και την περιοχή της Λίνδου, αριθμός που από αύριο θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα μηνύματα από τις περισσότερες αγορές και ειδικά τις βασικές αγορές της Ρόδου είναι πολύ θετικά, ενώ και από τις χώρες Πολωνία και Τσεχία έρχονται επίσης θετικά μηνύματα, καθώς εδώ και περίπου δέκα μέρες η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται μετά τη στασιμότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση η φετινή θα είναι μία καλή χρονιά και δεν θα μοιάζει σε καμία περίπτωση με το 2020 και το 2021, καθώς σε μεγάλο βαθμό δεν έχουμε τις περσινές ακυρώσεις πτήσεων.
Σημειώνεται ότι η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, με εννέα πτήσεις στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και 1022 επιβάτες από Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία των ιθυνόντων, οι κρατήσεις και τα slots στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου κινούνται κανονικά και χωρίς ακυρώσεις για τον μήνα Απρίλιο ενώ ο Μάιος αναμένεται να παρουσιάσει μία δυναμική που θα θυμίζει τον αντίστοιχο του 2019!
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος μετά από δύο χρόνια πανδημίας που συρρίκνωσε το τουριστικό ρεύμα, αναμένεται ένα δυναμικό come back στον τουρισμό, με ανοιχτά όλα τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις σε μία ύστατη προσπάθεια να… ρεφάρουν.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά